Haberler

BM : Dünyada 774 Milyon Kişi Okuma Yazma Bilmiyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 8 Eylül Uluslararası Okur-Yazarlık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, mesajında, dünyada yaklaşık 774 milyon kişinin okuma-yazma bilmediğini vurguladı, okuma-yazma bilmeyenlerin üçte ikisini kadınların oluşturduğunu ve 72 milyonun üzerinde çocuğun ise okula devam edemediğini söyledi. Bu yıl Birleşmiş Milletler Okur-Yazarlık On Yılı'nın (2003–2012) birinci yarısının tamamlandığını ancak herkesi okur-yazar yapmaya yönelik çabalarının ciddi engellerle karşılaştığını söyleyen Ban Ki-moon, bu engellerle mücadele etmenin hükümetlerin, Birleşmiş Milletler ailesinin, uluslararası örgütlerin, özel sektörün, yerel grupların ve bireylerin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

Ban Ki-moon, bu yılki Uluslararası Okur-Yazarlık Günü'nün temasını "sağlık ve okur-yazarlık"ın oluşturduğunu belirterek "okuma-yazma bilenlerin sayısının artmasıyla, anne ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi, HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele etmek kolaylaşacaktır" dedi.

2015 yılında ulaşılması amaçlanan Bin Yıl Kalkınma Hedeflerine yönelik çalışmalarının birinci yarısını bu yıl tamamladıklarını belirten Ban Ki-moon, "kalkınma hedeflerimizden biri de okur-yazarlığa atılan ilk adımı oluşturan ilköğretimin herkese ulaşmasını sağlamaktır" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 8 Eylül Uluslararası Okur-Yazarlık Günü'nde "okuma yazma öğrenmek insanı güçlendirici bir süreçtir ve kalkınma ve sağlık için temel bir gereksinimdir" diyerek okuma-yazma sayesinde daha sağlıklı bir yaşam için gerekli yeteneklerin öğrenildiğini vurguladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title