Haberler

Blog'dan Al Haberi!

Devir, blog'lardan haber alma devri.

Devir, blog'lardan haber alma devri. Artık son gelişmeleri öğrenmek için ne akşam haberlerini beklemek zorundasınız, ne ertesi günü, ne de ay başını! Zevkine uygun blog'u Google Chrome'a yüklüyorsun; o blog senin, bu blog benim geziyorsun. Ben de bu hafta sizler için takip ettiğim blog'ları derledim...

MODA VE GÜZELLİK

Selin Çayırlı New York'tan bildiriyor... Nyist. tumblr. com; ağzıma layık bir moda-güzellik blogu. İşte Çayırlı'nın blog'unda yazdıklarından bir bölüm: "Bitmesine az süre kala yetiştiğim Alexander McQueen sergisinde, o karmaşık beynin yarattıkları karşısında saygıyla eğilmek gerektiğini düşünüyorum. Erkek arkadaşımla girdiğim 'Hangisi daha yaratıcı? Galliano mu, McQueen mi?' iddiasında uzak ara galip gelen tasarımcının yarattığı kıyafetlerden çok; birbirinden ilginç ve kimi ürkütücü aksesuvarlar, çektiği filmler ve şov havasına büründürdüğü defileler ilgi çekiyordu. Özellikle 1999 ilkbahar-yaz defilesine ait bir kesit beni benden aldı... Defilede kemer detaylı straplez bir beyaz elbiseyi, robot kollardan püskürtülen boya ile aşağıdaki resimde gördüğünüz hale sokan McQueen, moda tasarımcısı olmanın yanında bu işin teatral yanının kalıcılığının da farkında olduğunu kanıtlamış adeta. 27 kulübünün bir üyesi olmasa bile, 40 yaşında kaybettiğimiz bu müthiş yeteneğin daha yapacak çok işi varmış. Yazık!"

PARİS'TEN EN YENİ KEŞİFLER

'Çok Gezenler Kulübü', Paris'ten bildiriyor... Gezen, gezmek ve gezdirmek isteyen biriysen; sen de benim gibi okgezenlerkulubu. com'a katılmalısın! İşte kulüp üyelerinin verdiği bazı öneriler: Hazal: "Kaliteli ikinci el giysi dükkanı arayanlar; 27 Rue de Poitou'da Violette & Leonie'ye uğruyor. Marc Jacobs çantalar 14 Euro! 'Yok; ben yeni, genç markaları merak ediyorum' derdi olanlar da Charlotte Sometime ipek şortları, Eple & Melk tişörtleri, Daydream Nation penyeleri, Anniel ayakkabıları için hemen yanında, 19 numaradaki Matieres & Reflexion'da takılıyor. Artık her ayın ilk pazar günü Paris'te, vintage butiklerinin merkezi olacak Les Petites Pepes adında bir mekan kuruluyor. Bütün günü alışveriş yapıp şaraplarını yudumlayarak geçirmek isteyenlerin kaynaştığı, müziğin DJ elinden çıkıp insanı tembelliğe sürüklediği, pek şık kızlarla yakışıklı oğlanları bulacağınız sosyalleşme hareketi başlıyor. "

MÜZEDE GEZER GİBİ...

Aysu: "Saint-Honore'de yürürken bir anda kendimi Lyubov'da buldum (340 rue Saint-Honore). Rus bir tasarımcının high-end kıyafet markasıymış. Lyubov; Rusça'da 'aşk' demekmiş. Pop-up tarzındaki dükkana girdim. İçeride kıyafetlerin yanı sıra Vespalar, eski vosvos minibüsler, kasklar ve kitaplar da var. L'eclaireur adlı dükkana gelince... Dekorasyon ve konsept, Belçikalı artist Arne Quinze'ye ait. İçeride fotoğraf çekmeme izin vermediler maalesef! Rick Owens'dan Balmain'e, Celine'den Lanvin'e, Dries Van Noten'dan Maison Martin Margiela'ya süper bir marka portföyü var. Mağaza bu kadar farklı olunca, insan müzede geziyor gibi oluyor... Kesin gidilmeli!"

PÜF NOKTALARI

Size, beğendiğim bir blog'dan daha bahsetmek istiyorum. Petitelephant. com adresli bu blog, kozmetik eşyaların kullanımını anlatıyor. "Ben niye daha önce düşünemedim?" dedirten bir blog. İşte blog'dan birkaç püf noktası:

Karışık ve inatçı kaşlar için; eski bir diş fırçasının üzerine saç spreyi sıkın ve her sabah kaşlarınızı fırçalayın.

CİKLET KUTUSU

l Akan göz kalemi için kulak temizleyicilerine başvurabilirsiniz. Ama bu temizleyicilerin minik makyaj çantasında temiz kalmasını sağlamak ayrı bir dert. Blog'un bunun için çözüm önerisi ise; Starbucks'ın ciklet kutuları. Kulak temizleyicilerini bu kutulara koyup çantanızda saklayabilirsiniz.

Tırnak etlerinizi yumuşatmak için, elinizi zeytinyağı dolu bir kasede iki dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Kırık farı tamiri etmek için; üzerini bir plastik torbayla sıkıca sarıp farı tamamen toz haline gelene kadar kırın. Ardından far kutusunun içini saf alkolle doldurun. Farın üzerini kağıt mendille örtün ve bir madeni para ile sıkıca bastırın. Göreceksiniz; farınız eskisi gibi yepyeni olacak. "

Tül IN:

Yeni trend; yılan derisi baskılı kıyafetler.

Tül OUT:

Lütfen bir daha yazmak zorunda kalmayayım; yırtık jean OUT!

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title