Haberler

Bitlis ve Van'dan Kısa Kısa

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çınar, mesajında, engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, onları desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

"Her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla bu, her insanı ve kurumu ilgilendiren bir meseledir." ifadesinde bulunan Çınar, sivil toplum örgütlerinin bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamaları gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de son yıllarda engelliler için somut projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Çınar, şunları aktardı:

"Özellikle Hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları, geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Evde bakım hizmeti ve aylığı, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması, engellilerin kamuda istihdam edilmelerinin önünün açılması gibi burada ifade edemediğimiz birçok proje ve çalışma uygulanmıştır. Hükümetimizin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da bu hızlı, baş döndüren çalışmalarına ve projelerine yerel yönetimler olarak, biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu konudaki sorumluluğun farkındayız."

Özgökçe'den Engelller Haftası mesajı

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de Engelller Haftası kapsamında mesaj yayımladı.

Özgökçe, mesajında, engelliler konusunun insani ve vicdani sorumluluk meselesi olduğunu aktardı.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin bu konuyu hayati mesele olarak algılaması gerektiğini ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:

"Sosyal devletin amaçlarından birisi, engellilerin eğitim, sağlık, spor, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine şiar edinmiştir. Belediye olarak bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak tüm hizmetleri sunmaya çalışıyoruz."

Engellilerden Vali Taşyapan'a ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve engelli vatandaşlar, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette kurumun engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları hakkında Vali Taşyapan'a bilgi veren Bozçelik, devletin son yıllarda engellilerle ilgili önemli projeleri hayata geçirdiğini aktardı.

Vali İbrahim Taşyapan da bir süre sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinlediği engelli vatandaşların Engelliler Haftası'nı kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Fevzi Özgökçe Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title