Haberler

Bir ABD Askeri Daha Irak'ta İşlediği Suçlardan Ceza Aldı

Irak'ta Görev Yapan ABD Askerlerinden Biri Daha, Yargılandığı Suçlamalardan Ceza Aldı. Cinayet Tasarlamak, Hırsızlık ve Haneye Tecavüzden Suçlu Bulunan Onbaşı Marshall Magincalda, 448 Gün Hapis ve Rütbe Düşürme Cezası Aldı.

Irak'ta görev yapan ABD askerlerinden biri daha, yargılandığı suçlamalardan ceza aldı. Cinayet tasarlamak, hırsızlık ve haneye tecavüzden suçlu bulunan Onbaşı Marshall Magincalda, 448 gün hapis ve rütbe düşürme cezası aldı.

26 Nisan 2006'da Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Hamdania Kasabası'nda Iraklı Haşim İbrahim Awad'ı kaçırmak ve öldürmek suçlanmasıyla yargılanan Onbaşı Marshall Magincalda bu suçlamalardan beraat ederken, cinayet tasarlamak, hırsızlık ve haneye tecavüz suçlamalarından mahkum oldu. Ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Magincalda, 448 gün hapis ve rütbe düşürme cezası aldı. Magincalda, kaçırma ve taammüden adam öldürme suçlarından geçtiğimiz hafta beraat etmişti.

Aynı mahkemede dün görülen davada ise, Çavuş Lawrence Hutchins, Iraklı bir kişiyi öldürmekten suçlu bulunmuştu.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title