Haberler

Beyrut: Lübnanlılar, Türk Askerinin Güney Lübnan'a Gelmesini Değerlendirdi

Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi konusu tartışılırken, birçok Lübnanlı, Türk askerinin bölgeye gelmesi konusunda olumlu düşünüyor.

Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesi konusu tartışılırken, birçok Lübnanlı, Türk askerinin bölgeye gelmesi konusunda olumlu düşünüyor.

Savaşta en fazla yıkıma uğrayan Sur kentinin Sıddikine ve Kana kasabalarındaki Lübnanlılar'dan savaş sırasında sakat kalan Hamzi Hasan Aziib, gelecek olan kuvvetlerin ülkesine barış getirmesi durumunda bir itirazları olmayacaklarını belirtti. Aziib, "UNIFIL kuvvetleri buraya Lübnan'a destek için gelirse bir sorun yok. Tabiki memnuniyetle karşılarız. Lübnanlıların evlerine dönmelerine yardım etmek için geleceklerse seviniriz. Ama başka bir amaçla gelirlerse tabi ki öyle değil. Türkleri görmeden onlar buraya gelmeden bir şey söyleyemeyiz. Önemli olan gelecek olan kuvvetlerin Lübnan'ı desteklemesi" diye konuştu.

Yeni güçlerin gelişine olumlu bakan ilkokul öğretmeni Ali Azzam da, "UNIFIL kuvvetleri bölgede sükuneti sağlamak için gelecek. Bundan dolayı mutlu oluyoruz. Fransız, İtalyan, Türk ve diğer kuvvetlerin gelmesi savaşın sona ermesini sağlayacak. Bu kuvvetlerin gelmesi istikrar içinde olmamıza olanak sağlayacaktır. Evimizi ve işimizi yeniden yapabileceğiz" ifadesini kullandı.

Türk askerlerinin gelmesinin daha iyi olacağını belirten öğretmen Ali Azzam, "Türk kuvvetlerin gelecek olmasından son derece mutluyuz. Türkiye, müslüman bir ülke. Bizi anlar, adetlerimizi bilir. Lübnanlılar'ın istediklerini bilecek anlayacak ve ona göre destek olabilecek. Başka bir yabancı ülkenin bizim gelenek ve göreneklerimizi anlamasına imkan yok. Geçmişten itibaren Türk-Lübnan ilişkileri mevcuttur. Bu da iyi bir fırsat sağlamaktadır" açıklamasında bulundu.

Türk askerinin gelmesini temenni ettiğini belirten Sıddıkine Kasabası Belediye Meclis Üyesi İbrahim Balhas da, "Türk askerinin gelmesini temenni ederiz çünkü onlar bizim gibi Müslüman. Hepsinin yabancı kuvvetler olması gerekmez. Türk kuvvetlerin olması bizi sevindirir. Malezya'dan da asker gelmesi bizi sevindirir bu bölgede görmek isteriz" diye konuştu.

Türk kuvvetleriyle ilgili yorum yapmak istemediğini söyleyen, Kana'da esnaf olarak çalışan Adnan Cuber ise, "Lübnan halkının durumunun iyileştirilmesi için gelecekse bu kuvvetler Lübnan sınırını koruyacaklarsa iyi, ama eğer gidip İsrail sınırını koruyacaksa biz buna razı olamayız" diye belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title