Haberler

Beyoğlu Belediyesi'nden Türkiye'ye Örnek Proje

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi, Japonya Tokyo - Bunkyo Belediyesi ile karşılıklı dostluk ilişkilerini geliştirmek adına "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması ve Afet Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalamak üzere Tokyo'ya ziyaret gerçekleştirecek.

Beyoğlu Belediyesi, Türk-Japon dostluk ilişkileri bağlamında, "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması" ve "Afet Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalamak üzere Tokyo'ya ziyaret gerçekleştiriyor. Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı ve Bunkyo Şehri, Beyoğlu Belediyesi Afet Önleme Tedbirleri Ortak Projesini geliştirerek, bölgesel değerleri afetlerden koruma, afet önleme tedbirleri ve afetlere karşı yapılacak hazırlıklar hakkında çalışmalar yürütecek.

Bunkyo Belediyesi ile "Dostluk İlişkilerini Geliştirme Sözleşmesi" imzalanacak

Türk – Japon dostluk ilişkilerini pekiştirerek, farkındalığı artırmak ve güçlendirmek adına, dostluk temasları, görüşmeler ve etkinliklerin daha sık hale getirilmesini öngören "Dostluk İlişkilerini Geliştirme Sözleşmesi" Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa tarafından Tokyo'da imzalanarak resmiyete kavuşturulacak.

"Afet Projesi İşbirliği Anlaşması" faaliyete geçiyor

Türkiye ve özellikle İstanbul'un deprem bölgesi olması, yakın zamanda gerçekleşen deprem ve çeşitli afetlerden dolayı yaşanılan maddi ve manevi kayıplar bu yönde profesyonel olarak tedbirler alınmasını gerekli hale getirdi.

Beyoğlu Belediyesi ise bu konu üzerine dikkat çekerek, özellikle deprem konusunda geliştirilen "Afet Önleme Tedbirleri Ortak Projesi"ne katılarak, gerçekleşebilecek felaketlere karşı önlem almak ve toplumsal bilinci geliştirmek adına projenin parçası oldu.

Beyoğlu Belediyesi örnek teşkil edecek

Türkiye'nin de Japonya gibi deprem bölgesi olması nedeniyle faaliyete geçirilecek proje büyük önem taşıyor. Bunkyo City'de, Beyoğlu Belediyesi'nin bölgesel özelliklerine uygun olarak hazırlanan afet önleme şemaları coğrafik ve kültürel karakteristik özelliklerine göre şekillenip, bölgesel afete karşı önlemler, acil durum eğitimleri ve afet yönetimi için çeşitli planları kapsayarak hayata geçirilecek.

Vatandaşlar bilinçlendirilecek

Beyoğlu Belediyesi tarafından Afet Yönetim Komitesi oluşturularak, "Beyoğlu Afet Hasarları Önleme Kılavuzu" hayata geçirilecek. Komitede görevli yöneticiler yürütecekleri çalışmalar ile Beyoğlu sakinlerini afet hasar önleme konusunda bilgilendirilerek her türlü olumsuz koşulda yapılması gereken hususlar noktasında bilinçlendirilecek.

Uzman eğitmenler ders verecek

Afet hasar önleme konusunda uzmanlaşmış olan Bunkyo Ctiy'den gelecek olan ekip, Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret ederek, afet yönetiminden sorumlu olan Beyoğlu Belediyesi çalışanlarına acil durum eğitimleri verecek. Her iki ülkede de yerel halk için, dersler ve sempozyumlar düzenlenecek. Beyoğlu sakinleri için tasarlanmış kurslar ve acil durum eğitimleri de verilerek toplumsal bilinç kazandırılacak.

Aralık 2014 ve Mart 2017 tarihleri arasını devam edecek olan proje, "Bunkyo City,Meiji Üniversitesi Kriz ve Acil Durum Yönetimi Araştırma Merkezi" ve "Japonya Uluslar arası Koruma İşbirliği" tarafından organize edilerek; "Anti-afet tedbir düzeninin iletişim planı, Afet önleme konseyi, Afet önleme tesisleri muhafazası, İtfaiye ekibi ve Afet önleme merkezi" uygulamalarını kapsayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Türkiye Japonya Tokyo Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title