Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin Organları Bursa ve İzmir'e Gönderildi

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesinden Ağır Yaralı Olarak Getirildiği Çanakkale Devlet Hastanesi'nde Beyin Ölümü Gerçekleşen Gencin 2 Böbreği ve Karaciğeri, 3,5 Saat Süren Operasyonla Alınarak Bursa ve İzmir'e Gönderildi.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinden ağır yaralı olarak getirildiği Çanakkale Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen gencin 2 böbreği ve karaciğeri, 3,5 saat süren operasyonla alınarak Bursa ve İzmir'e gönderildi.

3 gün önce Bozcaada ilçesinden ağır yaralı olarak getirildiği Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Feridun Kabak'ın (30) bütün müdahalelere rağmen tedavisinden olumlu sonuç alınamaması üzerine beyin ölümünün gerçekleştiği kararına varıldı. Çanakkale Tabip Odası Azem Ülkü ve hastane yönetimi, gencin ailesiyle organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Yapılan görüşmeler sonucu aile organ bağışına karar verdi. Sabah arken saatlerde İzmir'den Çanakkale'ye gelen Yrd. Doç. Dr. Tarkan Ünek, Op. Dr.

Sanem Güler ve Op. Dr. Süleyman Aksoy'dan oluşan ekip, 3,5 saat süren operasyonla gencin 2 böbreği ve karaciğerini aldı.

Yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Tarkan Ünek, "Çanakkale organ bağış konusunda başarılı iller arasında yer alıyor. Yaptığımız çalışmada hastanın 2 böbreği ve karaciğerini aldık. Karaciğer İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ne, böbrekler de Bursa Uludağ Üniversitesi'ne gidecek. Bizler İzmir yolu Balıkesir Kavşağı'nda Bursa'dan gelen ekibe böbrekleri teslim edip, İzmir'e doğru yolumuza devam edeceğiz. Beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organlarının çürümesi yerine bu şekilde başka insanlara can vermesi çok güzel bir olay" dedi.

Tabip Odası Başkanı Azem Ülkü de, beyin ölümü gerçekleşen Feridun Kabak'ın 3 organının 3 kişiye hayat vereceğini belirterek, "Hastamızın kalbi için de çalışmalar yapıldı. Ancak buna uygun bir alıcı olmadığı için kalbi maalesef alınamadı" diye konuştu.

(AÖ-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title