Haberler

Beşiktaş, Şampiyonluk Yarışında Büyük Yara Aldı

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 27. Haftasında Deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 Mağlup Olarak, Zirve Yarışında Büyük Bir Yara Aldı.

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak, zirve yarışında büyük bir yara aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluk yolunda önemli 3 puanı bıraktıklarını söyleyerek, "Kalan haftalarda puan kaybının telafisinin zor olduğunu düşünürsek, bugün alacağımız 3 puan bizim için çok önemliydi. Ama uzun süre 10 kişi oynadığımız maçı kazanamadık ve puan da alamadık. İkinci yarıda sahada kalan oyuncular, sorumsuz ve gereksiz bir şekilde oyundan atılan arkadaşlarının açığını kapatmak için üst düzey sorumluluk alarak büyük bir mücadele verdiler. Oyuncularıma bu özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rakibimiz karşısında şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puanı bıraktık. Fikstüre baktığımızda bu kaybı telafi edebilecek durumdayız. Bundan sonra kaybedeceğimiz puan bizi şampiyonluktan uzaklaştıracak. Ancak bugün kaybettiğimiz 3 puanla şampiyonluğun yitirildiğini düşünmemek gerekiyor. Ligde kalan 7 haftada her şey olabilir. Artık bu maçı unutmalıyız. Gelecek hafta karşılaşacağımız Fenerbahçe'yi yenerek, bugünkü mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz. Bu akşam 10 kişi kaldıktan sonra üst düzey mücadele sergileyen oyuncularımın, bize şampiyonluk yaşatacaklarına inanıyorum" dedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında kırmızı kart gören Bobo'nun pozisyonunun kırmızı karta yakın olduğunu belirten Sağlam, "Artık her takım ya şampiyonluk mücadelesi veriyor ya da küme düşmeme mücadelesi yapıyor. Görülen kırmızı kartlarda kendimizi suçlamamız ve sorgulamamız gerekiyor. Bu saatten sonra bu gibi kartlar bize pahalıya patlıyor. Bobo ile konuşmadım, yarın kendisiyle konuşuruz" dedi. Sağlam, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda yerini Hakan'a bırakan kaleci Rüştü'nün kolunda üst adalesinde sıkıntısı olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, şu ana kadar topladıkları 32 puanın iyi ama yeterli olmadığını belirterek, "Bu akşam 3-4 haftadır form grafiğini yükselten bir takıma karşı oynadık. Geçen hafta ligin son sırasında yer alan Kasımpaşa'ya yenilmiştik. Bugün ise kimsenin tahmin etmediği şekilde risk alarak 3 forvetle sahaya çıktık. Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasıyla oyunun kontrolünü ele geçirdik. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

(İY-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title