Haberler

Beşiktaş'a Soğuk Duş!

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş deplasmanına konuk olan Kayserispor sergilediği güzel futbolla 2-0 galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde zorlu Beşiktaş deplasmanına konuk olan Kayserispor sergilediği güzel futbolla 2-0 galip geldi.

Bu sezon geride bıraktığımız haftalarda istediği sonuçları alamayan Kayserispor, maça oldukça istekli başladı. Henüz 1. dakikada yakaladığı gol fırsatını değerlendiremeyen Kayserispor, maç boyunca etkili ataklar geliştirerek ev sahibi Beşiktaş'a zor anlar yaşattı.

Siyah beyazlı ekip ise zaman zaman Edu ve Quaresma ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken savunmadaki sorunlar göze çarptı. İleri uçta organize ataktan çok bireysel pozisyonlarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş, Kayserispor'un kontra ataklarında sıkıntılı dakikalar yaşadı.

Maç boyunca atak futbolu sergileyen Kayserispor 65. dakikada Furkan'ın attığı golle maçı 2-0 kazanırken ligdeki kötü gidişe de dur demiş oldu.

Bu galibiyetin ardından Süper Lig'deki 2. galibiyetini alan Kayserispor puanını 7'ye çıkartırken ev sahibi Beşiktaş 10 puanda kaldı.

Siyah beyazlı ekip gelecek hafta Mersin İdman Yurdu deplasmanına konuk olurken Kayserispor sahasında Sivasspor ile karşılaşacak.

KARŞILAŞMA HIZLI BAŞLADI

İnönü'deki zorlu mücadele oldukça hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 52. saniyesinde Kayserispor'da Santana golle burun buruna geldi ancak kaleci Rüştü pozisyonda başarılıydı.

Kayserispor'un ani atağında Beşiktaş savunması ofsayt diye durakladı ancak hakem oyunu devam ettirdi. Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde bomboş pozisyonda bulunan Santana gelişine vurmak istedi ancak Rüştü açısını iyi kapattı ve gole izin vermedi.

Bu atağın ardından 3. dakikada sağ kanattan Quaresma'nı açtığı ortaya tek vuruş yapan Edu'nun şutu direğin dibinden auta gitti.

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta 9. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Edu'nun sert vuruşunu kaleci Gökhan güçlükle çıkarttı.

GUTİ 50 GÜN SONRA

Uzun süredir sakatlığı dolayısıyla kadroya giremeyen Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Guti Hernandez, Kayserispor maçıyla formasına tekrar kavuştu.

Bu sezon sadece Rusya'nın Alania takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarında oynayabilen Guti, en son 25 Ağustos Perşembe günü Alania ile deplasmanda yapılan karşılaşmada forma şansı bulmuştu.

Siyah-beyazlı taraftarlar da maç öncesinde Guti'ye sevgi gösterilerinde bulundu.

Ayrıca 18. dakikada kullandığı etkili frikği Kayserispor'un kalecisi Gökhan son anda köşeden çıkarttı ve gole izin vermedi.

RÜŞTÜ SAKATLANDI!

Maça iyi başlayan Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, ilk yarının sonlarına doğru Kayserisporlu Gökhan Ünal ile çarpışmasının ardından kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

Sol dizinde oluşan sakatlık sonrası doktorların müdahale ettiği Rüştü ilk yarıyı zor da olsa tamamlayabildi.

Ancak devre arasında ağrıları artan tecrübeli eldiven karşılaşmanın ikinci yarısında yerini Cenk Gönen'e bıraktı.

Rüştü'nün sol dizinde ödem oluştuğu ve net durumunun çekilecek MR'ın ardından belli olacağı öğrenildi.

CENK SEKTİRDİ AMA FURKAN...

Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan Rüştü'nün yerine giren Cenk, 54. dakikada Gökhan Ünal'ın uzaktan çektiği şutu sektirdi. Pozisyonu Kayserispor'da takip eden Furkan, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top üstten auta gitti.

Islak zeminde seken topu kontrol edemeyip rakibine gol imkanı yaratan Cenk, yaptığı hatayı pozisyonun devamında Furkan'ın açısını kapatıp gol atmasına izin vermeyerek düzeltti.

EDU VS GÖKHAN!

Kayserispor'da birinci kaleci olan Navarro'nun kırmızı kart cezalı olmasından sonra eldivenleri devralan Gökhan, performansı ile alkış topladı.

Beşiktaş'ın net pozisyonları yakaladığı maçta rakiplerine geçit vermeyen Gökhan, özellikle Edu'nun sert şutları karşısında oldukça başarılıydı.

Yağan yağmurdan do

Kaynak: Sporx.com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title