Haberler

Bergama'da Olimpiyat Coşkusu

Kardeş Şehir Olimpiyatları’na ikinci kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayan Bergama’da, 14. Kardeş Şehir Olimpiyatları’nın açılış töreninde adeta şölen coşkusu yaşandı.

Kardeş Şehir Olimpiyatları'na ikinci kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayan Bergama'da, 14. Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın açılış töreninde adeta şölen coşkusu yaşandı.

Olimpiyat oyunlarına katılan altı ülke sporcuları ve delegasyonun Cumhuriyet Meydanı'ndan, 14 Eylül Stadyumu'na kadar gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başlayan açılış törenlerine Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyaset, iş dünyası ve spor camiası temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Bergamalı katıldı.

Sunuculuğunu Meltem Acar Yücesoy'un gerçekleştirdiği törenler altı ülkeden katılım gösteren sporcuların geçiş seremonisi ile başladı. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı açılış töreninde Bergamalı sporcular, Kültür Merkezi'nin üzerinde bulunan meşaleyi özel bir seremoni ile yaktı. 3 Etek Dans Grubu'nun izleyenlere Anadolu'dan Renkler isimli gösterisini sunduğu ve ünlü keman virtüözü Canan Anderson'un eşsiz bir müzik dinletisi yaşattığı törende sporun dostluk ve kardeşliğin en güzel simgelerinden biri olduğu mesajı verildi.

"GENÇLERİMİZ OLİMPİZM RUHU İLE YARIŞACAKLAR"

Törenlerin açılış konuşmasında ikinci kez olimpiyatlara ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, olimpiyatların farklı kültürler için birbirinden kopmayacak bağlar kurulmasına vesile olduğunu ve kardeşliği pekiştirdiğini dile getirdi. Gönenç, "Geçtiğimiz dönem Alba'dan bayrağı devraldık. ve 3 yıl sonra da Almanya'da Böblingen'e vereceğiz. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı dinlerden Bergama'ya gelen gençlerimiz olimpizm felsefesi ile yeniden yarışacaklar. En önemlisi de olimpizm ruhu, kardeşlik ve fair-play içinde yarışacaklar. Gerçekten yıllarca birbirlerinden kopmayacaklar bağlar kuracaklar bu olimpiyatlarda. Biz Bergamalılar için sevindirici bir şey daha var" dedi.

"SPOR VE SANAT GELECEĞİMİZİ AYDINLATACAK"

Olimpiyat oyunları vesilesi ile Bergama'nın çok sayıda yeni tesisi de kazandığını ifade eden Başkan Gönenç, "Bergamalı gençler farklı spor alanlarında daha çok spor yapabilecekler. Yerel yönetimler olarak günümüzde gençlerin ne kadar çok spora ve sanata yönlendirebilirsek geleceğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği gibi aydınlık olacak. Bizler bunun için çalışıyoruz. Olimpiyatlarda emeği geçen başta Bergama Kaymakamımız olmak üzere bize destek olan resmi kurumlara, Bergama Belediyesi'ndeki çalışma arkadaşlarıma ve bu organizasyona ruh veren bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyor, sevgi dostluk ve kardeşlikle kucaklıyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gönenç Bergama Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title