Haberler

Berber Dükkanını Müzeye Çevirdi

Berber dükkanını müzeye çevirdi Mesleğinde Trabzon'un 61 olan plakasını yakaladıTRABZON - Trabzon'da 72 yaşındaki Metin Yeşilaraz, berber dükkanını yöresel eski eşyalarla doldurarak adeta müzeye dönüştürdü.

Berber dükkanını müzeye çevirdi

Mesleğinde Trabzon'un 61 olan plakasını yakaladı

TRABZON - Trabzon'da 72 yaşındaki Metin Yeşilaraz, berber dükkanını yöresel eski eşyalarla doldurarak adeta müzeye dönüştürdü.

Trabzon'un Değirmendere Mahallesi Sezai Uzay Sokakta berberlik yapan Metin Yeşilaraz, 61 yıldır aynı dükkanda çalıştığını belirterek, "mesleğe 1956 yılında çırak olarak başladım. 1961 yılında da vergi mükellefi oldum o gün bu gündür de buradayım. Trabzon'da bu meslekte benden eskisi hemen hemen yok gibi. Dükkanımda görmüş olduğunuz eşyaların daha fazlası da evimde bulunuyor. Eski eşya biriktirmek bende hobi oldu. Traş olmaya gelen müşterilerim eşyaları görünce olumlu tepkiler veriyor. Hatta eşyalarla resim bile çektiren oluyor. Bu koleksiyon bende bir sevdaluk gibi bir şey. Birinde eski bir eşya görsem hemen almaya çalışıyorum. Aralarında çok kıymetli olanlar da var. Genellikle bölgemizin kültürünü yansıtan eşyalar yer alıyor. Bunları asla satmam. İsteyen çok oldu ancak satmadım" dedi.

Traş olmaya gelen bazı müşterilerde dükkanda yer alan eski eşyaların görüntüsünden memnun olduklarını belirtirlerken adeta nostaljiyi yaşadıklarını söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Değirmendere Trabzon Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title