Haberler

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nin 17. Haftasının Derbi Mücadelesinde Fenerbahçe Ülker Akatlar Spor Salonu'nda Karşılaştığı Beşiktaş Cola Turka'yı 68-82 Yenerek Zirve Takibini Sürdürdü.

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasının derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker Akatlar Spor Salonu'nda karşılaştığı Beşiktaş Cola Turka'yı 68-82 yenerek zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçe Ülker ilk dakikaları 2-4 önde geçti. Ivan McFarlin ve Cevher Özer ikilisinin bulduğu sayılarla 6-0'lık seri yakalayan Beşiktaş Cola Turka skoru 8-4'e getirdi. Ivan McFarlin'in sayıları ile farkı açan Beşiktaş Cola Turka skoru 13-4'e getirdi. Ancak toparlanan sarı lacivertliler Ira Clark, Semih Erden ve Willie Solomon'un üçlükleri ile 0-13'lük seri yakaladı ve skoru 13-19'a getirdi. Etkili savunma karşısında sayı üretmekte zorlanan ev sahibi ekip mücadelenin ilk periyodunu 15-22 geride tamamladı.

İkinci periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın basketi ile skoru 15-24'e getirdi. Donnell Harvey ve Barış Güney'in ürettiği sayılarla farkı eriten Beşiktaş Cola Turka 7-0'lık seri yakalayarak skoru 22-25'e getirdi. Dış atışlarda isabet bulamayan Fenerbahçe Ülker karşısında Jamal Thomas ile sayılar bulan ev sahibi ekip 27-27 eşitliği yakaladı. Semih Erden ve Mirsad Türkcan ile basketler bulan Fenerbahçe Ülker, Hakan Demirel ve Eddie Basden'in de katkısı ile ilk yarının son 2 dakikasına girilirken skoru 32-41'e getirdi. Beşiktaş Cola Turka son 2 dakikada 8-2'lik seri yakalasa da, konuk ekip mücadelenin ilk yarısını 40-43 önde tamamladı.

İkinci yarıya Aubrey Reese'in basketi ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, Semih Erden'in pota altındaki basketine engel olamadı ve 21. dakikayı 42-45 geride geçti. İbrahim Kutluay'ın üçlüğü ile farkı açan Fenerbahçe Ülker skoru 42-48'e getirdi. Donnell Harvey'in basketine Ömer Onan ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker 24. dakikayı da 44-50 önde geçti. Ivan McFarlin ve Cevher Özer'in basketleri ile etkili olan Beşiktaş Cola Turka üçüncü periyodun bitimine 1:30 dakika kala skoru 51-54'e getirdi. Oğuz Savaş ile serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar ile 29. dakikaya 51-56 önde giren Fenerbahçe Ülker, Donnell Harver'ın smacına engel olamasa da son periyoda 53-56 önde girdi.

Final periyoduna Barış Özcan'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka farkı 2 sayıya (54-56) indirdi. Willie Solomon ve Ömer Onan ile sayılar üreten Fenerbahçe Ülker ise tekrar farkı açarak skoru 54-59'a getirdi. Mücadeleyi bırakmayan siyah beyazlılar ise Barış Özcan'ın üçlüğü ve Aubrey Reese'in turnikesi ile 59-59 eşitliği yakaladı. Damir Mrsic'in üçlüğü ile tekrar öne geçen Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın bitime 5:44 dakika kala bulduğu üçlükle skoru 59-65'e getirdi. Willie Solomon ile turnike, Damir Mrsic ile ise üçlük bulan Fenerbahçe Ülker son 3:18 dakikaya girilirken de farkı 11 sayıya (62-73) kadar çıkardı. Aubrey Reese'in basketine Damir Mrsic'in üçlüğü ve Ömer Onan'ın turnikesi ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker son 2 dakikaya girilirken skoru 64-80'e getirdi. Kalan sürede üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Ülker mücadeleden de 68-82 galip ayrıldı.

MAÇ 10 DAKİKA DURDU

İlk yarının bitimine 1 dakika 58 saniye kala, skor 41-33 Fenerbahçe Cola Turka lehineyken sahaya atılan yabancı maddeler ve kötü tezahürat nedeniyle maç bir süre durdu.

Avrupa kupası maçında doping aldığı gerekçesiyle bu karşılaşmada forma giyemeyen ve Fenerbahçe yedeklerinin oturduğu bölümün arkasındaki tribünde yer alan Kambala'ya, siyah-beyazlı taraftarlar el hareketi yaptığı iddiasıyla tepki gösterdi. Bu sırada tribünlerden özellikle Fenerbahçeli yedek oyuncular ve teknik heyetin bulunduğu bölüme bozuk paralar ve yabancı maddeler atıldı.

Ortam sakinleştikten sonra hakemler, maçı kaldığı yerden devam ettirmek isterken, kötü tezahüratların sürmesi üzerine soyunma odasına gittiler. Fenerbahçeli basketbolcular da hakemlerin ardından soyunma odasına yöneldi. Bu sırada oyunculara yine tribünlerden yabancı maddeler atıldı.

Fenerbahçe yedek kulübesine atılan maddeleri engellemek için camekan yerleştirildikten, güvenlik önlemleri artırıldıktan sonra hakemler ve Fenerbahçeli oyuncular yeniden sahaya çıktı. Verilen yaklaşık 10 dakika aradan sonra maça devam edildi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, özellikle Mirsad, İbrahim Kutluay ve bu maçta forma giymeyen Kambala'ya tepki gösterdi. Taraftarlar zaman zaman sahaya bozuk para ve yabancı maddeler de attı.

İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title