Haberler

BBP Genel Başkanı Topçu:

Büyük Birlik Partisi (bbp) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Bölücü Terörle Gelinen Noktayı 'Bıçağın Kemiğe Dayanması' Şeklinde Nitelendirerek, 'Mecliste Bir Araya Gelip, Terörü Milli Mesele Olarak Addedip, Bölücü Terör Belasına Çare Bulmaları Gerekirken Kavga Ediyorlar' Dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, bölücü terörle gelinen noktayı 'bıçağın kemiğe dayanması' şeklinde nitelendirerek, 'Mecliste bir araya gelip, terörü milli mesele olarak addedip, bölücü terör belasına çare bulmaları gerekirken kavga ediyorlar' dedi.

Topçu, partisinin İstanbul İl Teşkilatının Karasu ilçesinde düzenlediği eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomideki gelişmeleri ve terör olaylarını değerlendirdi.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade eden Topçu, ülkenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün terk-i dünya ettiği günden beri zor günler yaşadığını savundu.

Ülkenin siyasi iktidarlar tarafından iyi yönetilemediğini, bürokrasinin de siyasilerin beceriksizliği nedeniyle görevini yeterince yapamadığını öne süren Topçu, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprakları itibariyle üç tarafı denizlerle çevrili. Dört iklim yaşıyoruz, yanmış ağacı toprağa diksek yeşillenir ama bulunduğumuz noktada 525 milyar dolar borcumuz var. Kanada'dan buğday alıyoruz, Romanya'dan et getiriyoruz' dedi.

17 bankanın satıldığını, kalan üç bankanın da satılabilmesi için hazırlık aşamasında olduğuna dikkati çeken Topçu, milletin yaşadığı işsizlik oranının ifade edildiği gibi yüzde 13 düzeyinde olmadığını, yüzde 30'lar seviyesinde olduğunu savundu.

Terörün son günlerde had safhaya ulaştığına değinen Topçu, şöyle konuştu:

'Bölücü terörde geldiğimiz nokta; bıçağın kemiğe dayanmasıdır. Mecliste bir araya gelip terörü milli mesele olarak addedip, bölücü terör belasına çare bulmaları gerekirken kavga ediyorlar. Terörü halletmekle birinci sırada görevli olan insanlar 'Sarıyayla Karakoluna ulaşamadık' diyor. Bana da o zaman şunu deme hakkı doğuyor; 'Keş Dağlarına ulaşamadınız, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına yetişemediniz. İsmail elinde telefonla konuşarak can verdi de elinizle yaptığınız karakollara nasıl ulaşamıyorsunuz?' Bunu söylemek de bana düşüyor.'

- 'İDAM İÇİN TEKLİF VERİLMELİ'-

Türkiye ile Irak arasında 1946 yılında anlaşma imzalandığını belirten Topçu, '26 yıldır bölücü terör sınırlarımızı kevgir gibi yaparken, ne için Mehmetçik karşıya geçip, Gabar'ı arkasına alıp, 75 kilometre derinlikte, düz ovada konuşlanıp postalı oraya basmıyor? Oradan gelen bir kabile reisi burada en yetkili ağız tarafından 'abi' muhatabıyla karşı karşıya kalıyor. Bu manzaraya bakınca diyorsun ki Allah bize yardım etsin. Bir kabile resini devletimizin dış işlerinden sorumlu bakanı ağabey diye karşılıyorsa, kapalı kapılar araksında bu bölücü terörü kaşıyan Amerika, Avrupa ülkeleri ve İsrail'in yetkililerine bunlar nasıl davranıyor?' diye sordu.

Terörün bitirilebilmesi için TBMM'de iktidarıyla muhalefetiyle partilerin bir araya gelmeleri gerektiğini belirten Topçu, 'Bunun bir milli mesele olduğunun topluma deklare edilmesi, bir araya gelinmesi, AB uyum yasalarının dondurulması, CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis'e idamın tekrar geleceğini içeren bir kanun teklifi verilmesi gerekiyor. 1946 yılında Irak ve Türkiye arasındaki anlaşmanın gereğini yapıp, Mehmetçik'in postalını Irak'ın 75 kilometre derinliğine basması ve orada konuşlanması gerekiyor. Mobil birlikler oluşturup terör unsurlarının imha edilmesi, diğer taraftan da Mecliste siyasal sözcülerle alakalı verilecek bir önergeyle dokunulmazlıkların Türk Ceza Kanunu'na teslim edilmesi. Yapılması gereken bu.'

(KMK-EHK) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title