Haberler

Baz İstasyonuna Kızan Cemaat, Namazı Dışarıda Kıldı

Ordu'da Caminin Minaresinde Bulunan Baz İstasyonuna Kızan Cemaat, Tepkisini Cuma Namazını Dışarıda Kılarak Gösterdi.

Ordu'da caminin minaresinde bulunan baz istasyonuna kızan cemaat, tepkisini cuma namazını dışarıda kılarak gösterdi.

Merkeze bağlı Akyazı Mahallesi'nde bulunan Ahmet Cemal Camii'nin minaresinde bulunan baz istasyonu mahalle sakinleri tarafından tepki topluyor. Daha önce minarenin üzerinden bulunan baz istasyonuna ikincisinin de ekleneceğini duyan mahalle cemaati, istasyona ilginç bir şekilde tepki gösterdi. Bugün cuma namazı için camiye gelen cemaat içeri girmeyerek, evlerinden getirdikleri karton ve brandaların üzerinde namazını kıldı. Caminin hemen yanında huzurevi ve çocuk yuvası bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, baz istasyonunun kaldırılmasına kadar cami içerisinde namaz kılmayacaklarını söyledi. Cuma ezanın okunmasıyla birlikte namaza başlayan cemaate, cami bahçesinin önüne gelen eşleri ve çocukları da destek verdi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Gül (64) camilerin ticarethane olmasını istemediklerini söyledi. Mustafa Gül, baz istasyonundan gelen paraya ihtiyaçlarının olmadığını ve cemaatin zaten camiye gerekli yardımı yaptığını belirtti. Mahalle sakinlerinden emekli İngilizce öğretmeni Fatma Hülür, kesinlikle ikinci bir baz istasyonunu istemediklerini dile getirdi. Sürekli camii önünde nöbet tutacaklarını ifade eden Fatma Hülür, tüm mahalle halkının konuya duyarlı olduğunu belirtti.

(HA-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title