Haberler

Baykal: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Tapusu 70 Milyonun Yüreğindedir"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Tapusu 70 Milyon İnsanın Yüreğindedir, Gönlündedir. Gereğini Yapalım, Bununbir Sorumluluğu Var. Sahip Çık Tapuna" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu 70 milyon insanın yüreğindedir, gönlündedir. Gereğini yapalım, bununbir sorumluluğu var. Sahip çık tapuna'' dedi.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Baykal, ATV'de yayınlanan ''Doğruya Doğru'' programında çeşitli konulara ilişkin görüşlerini açıkladı.

"Yavaş yavaş bizim bağımsız bir devlet olarak oluşumuzun ve Cumhuriyetimizin temelinde yatan, Cumhuriyet'in bir kazanımı olarak topluma mal edilmiş olan bazı ana ilkeleri, demokrasinin sağladığı olanaklarla, demokrasinin verdiği güçle, iktidarla birlikte birilerinin kemirmeye başladığını, zayıflatmaya başladığını görüyoruz" denilen açıklamada, Cumhuriyet anlayışıyla yetişmiş olan Türk halkının, demokrasi kuralları içinde sandıkta, seçim yöntemiyle Cumhuriyetin ilkelerini sahiplenmesine ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu 70 milyon insanın yüreğindedir, gönlündedir. Gereğini yapalım, bunun bir sorumluluğu var. Sahip çık tapuna. Yani Türkiye'yi Irak'a, İran'a döndürmeyelim.

Terör, (afla falan bunların gönlünü alabilir miyiz) gibi bir yaklaşıma çekilerek, aslında Türkiye'ye yönelik kurulmuş olan tuzağın gereği yerine getiriliyor. Irak'ta işlemiş olan tuzak, şimdi Türkiye'de sahnelenmek isteniyor."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title