Haberler

Baykal: "Sonuçlar Tatmin Edici Değil, İstifa Gündemimde Yok" (2)

Seçim Sonuçlarının Kendileri Açısından Tatmin Edici Olmadığını Belirten CHP Lideri Baykal, 2002 Seçimlerinde Alınan Oy Oranlarının 1 Buçuk Puan Artış Göstermesinin Yeterli Sayılamayacağını Vurguladı.

CHP Genel Başkanı Baykal, seçim sonuçlarının kendileri açısından tatmin edici olmadığını belirterek, 2002 seçimlerinde alınan oy oranlarının 1 buçuk puan artış göstermesinin yeterli sayılamayacağını vurguladı.

Baykal, 22 Temmuz seçimlerine ilişkin CHP Genel Merkezi'nde değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin, AKP'nin ikinci bir dönem daha tek başına hükümeti kurmasına yetecek bir parlamento çoğunluğu sağlamasıyla sonuçlandığını hatırlatan Baykal, seçim sonuçları dolayısıyla AKP'yi kutladı. Baykal, "AKP'ye başarılar diliyorum. Milletimizin kararı, hepimiz için büyük değer taşır. Milletimizin kararını saygıyla karşılıyoruz. Bu seçimde ortaya çıkan siyasi sonuçları önümüzdeki dönemde milletin iradesini temel alan bir anlayışla hep birlikte değerlendireceğiz" diye konuştu.

CHP'nin, 2002 seçimlerden bugüne kadar çok ciddi görev yaptığını ifade eden Baykal, Türkiye'nin menfaatlerini, ulusal çıkarlarını, Türkiye'nin tarihsel doğrultusu ile Cumhuriyetin birikim ve kazanımlarını sahiplenip savunduklarını söyledi. Baykal, "Onların önemini herkese anlatmaya çalışan etkin bir çalışma yapmıştır. Bir muhalefet partisi olarak bu dönemde yaptığımız çalışmalarla hepimiz iftihar ediyoruz. Tarihin, CHP'nin bu dönemde yaptığı çalışmaları hakkını vererek kaydedeceğinden hiç kuşku duymuyorum. Yaptığımız çalışmalar bizim onurumuzdur, partimize yakışan bir çizgide hizmet vermişizdir" dedi.

CHP'nin önümüzdeki dönemdeki çalışmalarına Türkiye'nin büyük ihtiyaç duyacağını belirten Baykal, CHP'nin Türkiye'nin bir anlamda siyasal sigortası olduğunu kaydetti. Baykal şöyle dedi:

"Bu bilinç ve bu anlayış içinde önümüzdeki dönemde görev yapacağız. CHP olarak biz ülkemize sahip çıkma, ülkemizin birikimlerini savunma konusunda kararlıyız. CHP önümüzdeki dönemde çok daha etkin ve başarılı olmak durumdadır. Bunun gereğini CHP yerine getirecektir."

Seçim sonuçlarının kendileri açısından tatmin edici olmadığını belirten Baykal, 2002 seçimlerinde alınan oy oranlarının 1 buçuk puan artış göstermesinin hiçbir bir şekilde yeterli sayılamayacağını kaydetti. Baykal şöyle dedi:

"Bu seçim sonuçlarının altında hangi toplumsal dinamiklerin yattığını hangi siyasi şartların buna yol açtığını ve bu siyasi tabloyu şekillendiren uygulamaların neler olduğunu elbette bütün toplumumuz, bilim dünyamız, biz siyasetçiler önümüzdeki dönem içinde irdeleyeceğiz, inceleyeceğiz. Bu konuları en iyi şekilde kavramaya ve ortaya koymaya çalışacağız. Anlaşılması gereken bir tablodur. Ayrıca biz CHP olarak hem Türkiye'nin ekonomik, kültürel gelişmeler açısından bu seçimi hazırlayan süreçleri ortaya koymamız gerekiyor. Türkiye'de nasıl yeni yapılanmaların, yeni şekillenmelerin neye bağlı olarak ortaya çıktığını hep beraber inceleyeceğiz, göreceğiz. Ama hiç kuşku yok ki, arzu ettiğimiz kadar hızlı bir artış sağlayamamış olmamızın, bizimle doğrudan ilgili nedenlerini de kapsamlı bir biçimde inceleyeceğiz, araştıracağız. Bunun için ciddi bir çalışma başlatacağız."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title