Haberler

Baykal, Gözaltıların Zamanlamasını Değerlendirdi

Baykal, Ergenekon Soruşturmasının Siyasal Etkilere Açık Olduğunu ve Bu Yüzden Soruşturma Kapsamındaki Gözaltıların Zamanlamasının da Siyasal Etkilere Açık Olmasına Şaşırmamak Gerektiğini Söyledi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Ergenekon soruşturmasının siyasal etkilere açık olduğunu ve bu yüzden soruşturma kapsamındaki gözaltıların zamanlamasının da siyasal etkilere açık olmasına şaşırmamak gerektiğini söyledi.

Baykal, partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından, Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltıların, AK Parti'nin kapatılması davasına ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sözlü savunması ile aynı güne denk gelmesi ile ilgili bir soruyu yanıtladı. Baykal, bu konunun bir hukuk konusu, adli bir konu olarak değerlendirilmesinin artık imkanının kalmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu konu çok ilkeli şekilde siyasallaşmıştır. Ve olayın başından beri, ilk ortaya atıldığı andan şu ana kadar olayı siyasal etkilerin büyük ölçüde yönlendirdiği net bir şekilde görülmektedir. İşin özü, temeli; siyasal etkilere bu kadar açık olduktan sonra, zamanlamanın da açık olmasına hayret etmemek lazımdır. Ayrıca, kararın sanıyorum 29 Haziran'da alındığına ilişkin bir bilgi de var. Yani 2 gün bir beklemenin söz konusu olduğu anlaşılıyor. 2 gün beklemenin bir siyasi mesaj üretmek amacıyla yapılmış olması muhtemeldir. Bunu kesinlikle kabul edemeyeceğimi söylemek isterdim. Ama olay başından itibaren o kadar politize edilmiştir ki, zamanlamanın da böyle bir hesabın konusu haline geldiğini duymak maalesef şaşırtmıyor. Bu olayın hukuk ve yargı sistemi içinde ele alınan bir olay olmaktan çıktığının bir işareti olarak da değerlendirilebilir." (MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title