Haberler

Baydemir, Gözaltına Alınan DTP'li Belediye Başkanları İçin AB'ye Mektup Gönderdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li Belediye Başkanlarının Gözaltına Alınması ve Tutuklanmasına İlişkin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Başkanı Ulrich Bohner ile AP-türkiye Karma Parlamento Eşbaşkanı Joost Lagendick'e Birer Mektup Gönderdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li belediye başkanlarının gözaltına alınması ve tutuklanmasına ilişkin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Başkanı Ulrich Bohner ile AP-Türkiye Karma Parlamento Eşbaşkanı Joost Lagendick'e birer mektup gönderdi.

Baydemir mektubunda, DTP'li Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser'in yaptığı bir konuşma nedeniyle tutuklandığını, Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Mardin'in Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sıncar, Adana'nın Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, Urfa'nın Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ve Şırnak'ın Silopi Belediye Başkanı Muhsin Konur'un da gözaltına alındığını kaydetti. Baydemir, "Bu durumu, DTP'li belediye başkanlarına uygulanan baskının devamı olarak

görüyoruz" değerlendirmesini yaptığı mektupta, Avrupa Birliği-Türkiye Delegasyonu ve Yerel Yönetimler Başkanlığı'nı bu gelişmeye karşı adım atmaya çağırdı.

(AŞ-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title