Haberler

Batman'da Artan İshal Vakaları Halkı Tedirgin Ediyor

Batman'da Son Günlerde İshal Vakalarında Yaşanan Artış Halkı Tedirgin Ediyor.

Batman'da son günlerde ishal vakalarında yaşanan artış halkı tedirgin ediyor.

Batman'da günde yaklaşık 200 kişinin ishal nedeniyle özel hastanelere başvurduğu belirtilirken, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Çevre Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. İl Sağlık Müdürü Nuri Kaya, çalışmaların sürdüğünü ve gerekli açıklamaların daha sonra yapılacağını söyledi.

Batman Özel Şifa Hastanesi Acil Servis doktorlarından M. İhsan Sincar ise, son dönemlerde ishal vakalarının arttığını belirterek, "Bize günlük gelen 100 hastanın 50'si ishal sebebiyle geliyor" dedi.

Özel Yaşam Hastanesi Çocuk Doktoru Şirin Aslankılıç da, kendilerine müracaat eden hastaların yüzde 50'sine yakınının ishal nedeniyle geldiğini ifade ederek, "Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle ishal hastalıkları görülebilir. Hastalığın sebebi 'rotavirüs' olarak adlandırılıyor" diye konuştu.

Özel Batman Hastanesi Çocuk Doktoru Ruhi Günel gelen hastalarının yüzde 25'inin ishal vakasıyla geldiğini ve bunun yetişkinlerde de görüldüğünü söylerken, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri ise, son bir haftada 257 kişinin ishal nedeniyle hastaneye geldiğini bildirdi.

Hastanelere müracaat eden ishal hastalarının bir kısmı hastanelere yatırılırken, diğer hastaların ise serum ve ilaç verilerek evlerine gönderildiği öğrenildi.

(ZG-SK-CMH-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title