Haberler

Başkonsolosluk Önünde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Sarıyer'de Önünde Polise Silahlı Saldırı Düzenlenen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu Önündeki Güvenlik Önlemleri Artırıldı.

Sarıyer'de önünde polise silahlı saldırı düzenlenen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki güvenlik önlemleri artırıldı.

İstinye'deki başkonsolosluk alt girişindeki ''vize giriş kapısı''nda, dün polise silahlı saldırı düzenlenmesi ve çatışmanın ardından, bu kapıda 2 otobüs çevik kuvvet polisi ile bir asayiş ekibince güvenlik önlemi alındı. Başkonsolosluk çevresinde motorize ekiplerin de devriye görevi yaptığı gözlendi.

Başkonsolosluğun bahçesindeki ABD bayrağı yarıya indirildiği, dünkü saldırının meydana geldiği vize kapısındaki polis kulübesindeki kurşun izlerinin bulunduğu camların değiştirilmediği gözlendi.

Vize işlemleri için başkonsolosluğa gelen kişilerin işlemlerinin ise sürdüğü görüldü.

-Şüpheli bir otomobil inceleniyor-

Saldırıda 4 kişinin kullandığı belirtilen 34 VS 7565 plakalı Ford Focus marka otomobil ile olayın ardından bu araçla kaçan şüphelinin yakalanması için polislerce başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda yaptıkları araştırmalarda, üzerinde plakası ve herhangi bir hasar ya da kurşun izi bulunmayan, ancak aynı marka olan bir otomobili Ömer Hayyam Caddesinde terk edilmiş olarak buldu.

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerince de parmak izi incelemesi yapılan otomobilin, saldırıda kullanılan araç olup olmadığı araştırılıyor. Otomobil, ayrıntılı inceleme yapılması için emniyete götürüldü.

Ayrıca otomobili kullandığını söylediği belirtilen bir kişi de gözaltına alındı. Bu kişinin polise verdiği ilk ifadede, otomobilin plakasının, rakamlarının kalınlaştırılması için kendilerince söküldüğünü belirterek, olayla ilgisinin bulunmadığını anlattığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title