Haberler

Başkent'te Terör Protestosu

Başkent'te Binlerce Üniversite Öğrencisi Terörü Protesto İçin Anıtkabir'e Yürüdü.

Başkent'te binlerce üniversite öğrencisi terörü protesto için Anıtkabir'e yürüdü.

Gazi Üniversitesi girişinde toplanan Ankara'daki çeşitli üniversitelerden gelen çok sayıda öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla "Hepimiz Mehmediz, hepimiz askeriz", "İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız", "Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber" gibi sloganlar atarak tekbir getirdiler. Grup adına yapılan açıklamada, 20 yılı aşkın bir süredir ülkeyi bölmeye, insanları yıldırmaya çalışan bölücü terör örgütünün yaptığı saldırılar sonucunda birçok asker ve sivil vatandaşın şehit edildiği hatırlatıldı. Türkiye'nin

bir yol ayrımına geldiği vurgulanan açıklamada, "Bu aymazlığa derhal son verilmelidir" denildi.

Tezkere işlerlik kazanmadan yaşanan acının bitmeyeceği ifade edilen açıklamada, "Türkiye'nin önüne suni gündemler konularak ülkemiz için en büyük tehlike olan güvenlik konusu yeteri kadar tartışılıp meselenin çözümüne yönelik tedbirler alınmıyor. Türkiye'nin öncelikli meselesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve güvenliği meselesidir" denildi. Terörü destekleyen ülkelerin de uyarıldığı açıklamada, "Bu bela bir gün kendi kapılarını da çalacaktır. Kendi

silahlarıyla vurulma korkusunu taşımak istemiyorlarsa, bu alçaklığı bıraksınlar. Bu düşüncelerle Gazi Üniversitesi öğrencileri olarak milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik bu hain ve kalleş saldırıları bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyor, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın ardından Şırnak'ta şehit olan 15 askerin isimleri okundu. Askerlerin isimleri okununca binlerce öğrenci "Burada" şeklinde cevap verdi. Daha sonra 10 bin üniversite öğrencisi yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçti. Öğrencilerin yürüyüşü Anıtkabir'de son buldu.

Bu arada Anıtkabir girişinde bir ağacın altına bırakılan şüpheli bir çanta bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Polis, çanta etrafında güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada bir vatandaş gelerek çantanın kendisine ait olduğunu söyleyince yaşanan panik de sona erdi.

(BC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title