Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri'de yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak kütüphaneden aynı anda 500 kişinin faydalanabileceği bildirildi.

Kayseri'de yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak kütüphaneden aynı anda 500 kişinin faydalanabileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın vizyon projelerinden olan ve 6 bin 100 metrekarelik kapalı alana sahip Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak dev kütüphaneden aynı anda 500 kişi faydalanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Büyükkılıç, Kayseri'ye yakışır bir kütüphane olmasını istedikleri için çalışma başlattıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir iş birliği çalışması yaptıklarını anlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Hem merkezi hem de alan itibarıyla uygun olacağına inandığımız, Erciyes Üniversite'mize yakın olmasından kaynaklı, herkesin uğrak yeri olacağı bir kütüphane çalışmasını projelendirdik. 6 bin 100 metrekarelik kapalı alanı, 210 kişilik konferans salonu, 240 bin kitap kapasitesi, 100 kişilik grup toplantı salonları, aynı anda 500 kişinin rahatlıkla kütüphanemizden oturup, çalışarak istifade edeceği bir projeyi içeren önemli bir çalışma şehrimize yakışacak. Hayırlı, uğurlu olsun."

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan, TİM'in belirlediği ilk 1000 ihracatçı firma içerisindeki Kayseri firmalarını tebrik etti

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin belirlediği ilk 1000 ihracatçı firma içerisinde yer alan 21 Kayseri firmasını tebrik etti.

Nursaçan, yaptığı yazılı açıklamada Kayseri'nin dış ticarette model alınması gereken bir kent olduğunu belirtti.

Üretime dayalı büyümenin doğru ve tutarlı büyüme olduğunu aktaran Nursaçan, şöyle devam etti:

"Türkiye, son yıllarda üretime dayalı büyüme göstergeleriyle öne çıkan ülkelerden biri haline geldi. Bu çizgimizi sürdürmek ve daha fazla üretmek zorundayız. Büyüme rakamlarına katkı veren Türk sanayicisini tebrik ediyorum. TİM'in açıkladığı ilk 1000 ihracatçı firmamızı kutluyorum. İlk 1000'de yer alan 21 Kayseri firmamızı ayrıca tebrik ediyorum. Bu firmalarımızdan önümüzdeki yıllarda yeni başarı hikayeleri bekliyoruz. Yılın ilk 7 aylık verilerine göre Kayseri 1 milyar 941 milyon 804 bin dolarlık ihracat, 957 bin 096 bin dolarlık ithalat yaptı. İlk 7 aylık verilere göre dış ticaret fazlamız 984 milyon dolar. Kayseri son 8 yıldır sürdürülebilir bir şekilde dış ticaret fazlası veren il durumunda. Bu özelliğimizle dış ticarette adeta model haline geldik."

Talas Belediyesi'nden çocuklara yönelik etkinlik projesi

Kayseri'de Talas Belediyesi, kırsal mahallelerdeki ilk ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik eğitici ve kültürel etkinlik projesi başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk olarak Endürlük Mahallesi'nde hayata geçirilen proje çerçevesinde çocuklar çeşitli sahne oyunları ve diğer aktivitelerle hem öğrendi hem de doyasıya eğlendi.

Bu kapsamda, gezici kütüphane ile çocuklara kitap okuma imkanı sağlanırken kukla gösterileri, tiyatro, boyama etkinliği, geleneksel oyunlar, drama ve masal saati gibi çeşitli aktivitelerle de hem eğlenceli hem de eğitici etkinlikler düzenleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kani Arıkan İlk ve Ortaokulu Müdürü Mustafa Kasap, çocuklara uygun olan etkinliğin çok güzel mesajlar içerdiğini kaydetti.

Etkinlikte çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında da bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title