Haberler

Başkan Kocamaz: "Türk Kadını İpeğe Sarılmış Çelik Gibidir"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk kadınının, aziz ve asil milletimizin gurur tablosu ve güzellik sembolü olduğunu belirterek, "Türk kadını, ipeğe sarılmış çelik gibidir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk kadınının, aziz ve asil milletimizin gurur tablosu ve güzellik sembolü olduğunu belirterek, "Türk kadını, ipeğe sarılmış çelik gibidir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81. yıldönümü dolayısıyla söyleşi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen söyleşiye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, KKTC Konsolosluğu temsilcisi, kadın dernekleri temsilcileri, siyasi partilerin kadın kolları başkanları ve temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Seher Yalçınkaya Çetin ve yaşam koçu Rezzan Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, kadınların hukuki hakları ve sosyal yaşamdaki yerleri konuşuldu.

Burada konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk kadınının, aziz ve asil milletimizin gurur tablosu ve güzellik sembolü olduğunu belirterek, "Dış görünüşündeki naiflik ve zarafetin aksine, çelik gibi bir iradenin sahibidir. Türk kadını, ipeğe sarılmış çelik gibidir" diye konuştu.

5 Aralık 1934 tarihinde kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına sahip olmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, uzak görüşlü devlet adamlığının en güzel örneklerinden birini sergilediğini ifade eden Kocamaz, "5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme yolunu açarak Türk kadınına hak ettiği yüksek değeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Türk kadının temel hak ve hürriyetini en geniş manada kullanması gerektiğine işaret eden Kocamaz, şöyle devam etti; "Türk kadının en önemli görevi, beden ve ruh sağlığı yerinde, milletiyle barışık, sorumluluk sahibi idealist nesiller yetiştirmektir. Aile içinde ve toplum genelinde oluşacak barış ve huzur ortamına katkı sağlamaktır. Yeryüzünde bundan daha mühim, bundan daha büyük bir iş ve meslek olabilir mi? Kadınımızın bu ağır ve kutsal sorumluluğu yerine getirebilmesi için temel hak ve hürriyetlerini en geniş manada kullanabilmesi, çağın şartlarına uygun sağlam bir eğitimden geçmesi gerekmektedir." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Kadın Hakları Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title