Haberler

Başkan Güzelbey Çalışan Gazeteciler Bayramını Kutladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı" Dolayısıyla Düzenlediği Yemekte Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı" dolayısıyla düzenlediği yemekte basın mensupları ile bir araya geldi.

Yörem restoranda düzenlenen yemeğe Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Cemiyet Başkanları, medya kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, yemekte yaptığı konuşmasında, "Gazeteciler sadece bir gün değil her gün hatırlanmalıdır. Hayatta bazı riskli meslek grupları vardır, bu meslek grupları arasında gazeteciler en riskli meslek grubunda yer almaktadır. Irakta, Somali'de bir savaş olduğunda askerle birlikte gazeteciler de orada bulunuyor. Hatta bazen askerden önce gazeteciler kamuoyunun bilgi sahibi olması için orada yer alıyorlar. Bu da siz değerli basın mensuplarının yapmış olduğu mesleğin

kutsallığını ve zorluğunu göstermesi açısından son derece önemlidir" dedi.

Güzelbey, Basın Ahlak Yasası çerçevesinde yapılan gazetecilik hizmetinin toplumun bilinçlendirmesi açısından bir kamu hizmeti niteliği taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu gün dolayısıyla tüm çalışan gazetecilerin bayramını kutlarken, bu şehrin geleceği konusunda sizlerle birlikte bizlere çok büyük görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatır, saygılar sunarım."

Gaziantep Gazeteciler Cemiyet Başkanı A. Sabri Kocaman ise "Başkanımıza bu

nazik davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi günün anlamını çok iyi bir şekilde ifade etti" dedi.

Başkan Güzelbey, basın mensuplarına katılımlarından dolayı tek tek teşekkür ederek, kendilerine günün anısına Gaziantep'e özgü el işi birer sandık hediye etti.

(SMR-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title