Haberler

Başbakan Erdoğan Tokat'ta

Tokat Mitinginde Halka Hitabeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Muhalefeti Kastederek, "Sevsinler Sizin Gibi İlericiyi. Siz İlericiliğin Lafını Yaparsınız, Biz Gerçeğini" Dedi.

Tokat mitinginde halka hitabeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefeti kastederek, "Sevsinler sizin gibi ilericiyi. Siz ilericiliğin lafını yaparsınız, biz gerçeğini" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti Tokat mitingi, yine coşkulu bir katılıma sahne oldu. Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalık Erdoğan'ın sözünü sık sık muhalefet aleyhtarı sloganlarla keserken, Başbakan Erdoğan kalabalığı "hiç gerek yok" diyerek susturdu.

Başbakan Erdoğan, "Küçük menfaatler için bu ülkenin ideallerinden vazgeçmeyiz. Son birkaç ayda nasıl küçük menfaatler için Türkiye'nin istikrarının gözden çıkarıldığını gördünüz. Siyasetin ruhuna aykırı şekilde ayağındaki topu taca atanları da gördünüz. Onlar bulundukları yerlere millet oyuyla geldiklerini unuttular. Bu aziz millet, tarihi boyunca milleti için çalışanla kendine çalışanı çok iyi ayırt etmiştir. İşte cumhurbaşkanlığı seçiminde biz anayasa mı değiştirdik? Merhum Özal, sayın Demirel, sayın

Sezer nasıl seçildiyse biz de aynı şekilde bir seçim yapacaktır. Biz iki kere ikinin dört olduğunu sanıyorduk meğer 5'te olabiliyormuş" şeklinde konuştu.

Konuşmasında CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, "Halkçıyım demekle halkçı olunmaz. Bu işin ruhuna vakıf olmak lazım. Ben milliyetçiyim demekle de milliyetçilik olmaz. Özellikle birilerine çok şaşıyorum. Bu liderler acaba Türkiye'nin Ankara'dan doğusuna gidiyorlar mı? Örneğin isim vermek istemiyorum mesela ana muhalefet lideri, doğu güneydoğuya kaç kere gitmiş? Gidemez; başına ne geleceğini bilir. MHP lideri, Ankara'dan öte gidebilir mi; gidemez. Terörü bitirecekmiş; hangi terörü nasıl bitirdiniz? Sene

1984'ten günümüze kadar Türkiye'de her zaman terör vardır. Bizden önceki dönemde sözde terör örgütü ateşkes ilan etmiş. Biraz bizim dönemimizde tırmanma oldu. Şu anda Türkiye'yi dolaşmaya tenezzül etmeyen Bahçeli'ye 'siz hiç Van'a, Hakkari'ye, Muş'a gittiniz mi?' diye sorun. Bir siyasi lider bu ülkeyi dolaşmayacak da nereyi dolaşacak, hangi terörle mücadele edecek? O, bu ülkenin başbakanına hakaret etmekten başka bir şey bilmeyen bir kişi. Türk cumhuriyetlerine, Balkanlar'a bu beyefendi hiç gitti mi,

gidemez. Peki bizim dostluğumuz nasıl olacak da pekişecek" diye konuştu.

Dört buçuk yılda bir çok okulu ilk kez bilgisayar teknolojisiyle tanıştırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Bilgisayar yeni mi icat oldu. Sevsinler sizin gibi ilericiyi. Siz ilericiliğin lafını yaparsınız biz gerçeğini" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "'AK Parti ülkeyi borçlandırdı' diyorlar. Bunlar matematik bilmiyor, işin kötüsü akıl hocaları da bilmiyor. Kılavuzu karga olan, daha ne diyeyim? İmarzedelere 9 katrilyon ödedik. Şu anda babası, kardeşi kaçak. Suçsuzsa niye kaçıyor?" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda çiftçiye kuraklığa uğrayanların borçlarının erteleneceği ve kredi ile tohumluk yardımı yapılacağı müjdesi veren Erdoğan, son olarak "Aramıza fitne sokmak isteyenler var. Bu oyunu bozmaya hazırız" dedi.

(İHA-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title