Haberler

Başbakan Erdoğan, Şehit Aileleriyle İftar Yemeği Yedi

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit aileleriyle birlikte iftar yemeği yedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit aileleriyle birlikte iftar yemeği yedi. Başbakan Erdoğan, masasına gelen şehit ailesi çocuklarıyla yakından ilgilenip, yaptıkları resimleri hediye olarak kabul etti. Eşi Emine Erdoğan ise şehit aileleri ve masasına gelenlerle sohbet etti.

Yüksek Hızlı Trenin açılış töreninde konuşma yapan ev sahibi olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Hızlı Trenle, Ankara ile Konya'nın birbirine yaklaştığını belirterek,

"Ankara'da iftarını yapan bir kişi, teravih namazına Konya'da Kapı Camisi'ne gelebilecek" dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise ihmale uğramış, kan kaybetmiş demir yollarını tekrar ayağa kaldırdıklarını söyledi.

Yıldırım, "2023 hedeflerimizde Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türkiye batından, doğuya, kuzeyden güneye yüksek hızlı tren ağları ile 10 bin kilometre yüksek hızlı tren hattıyla donatılacak" diye konuştu.

'LAF DEĞİL ESER SİYASETİ YAPIYORUZ'

Konya Gar'ı önündeki halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesi Konya'ya müjdeli bir haberle gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

İktidara gelirken 'Laf değil, eser siyaseti yapacağız' düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu eserin tamamlandığını görmek, bu sevince ortak olmak en büyüm arzumuzdu. Zira 'laf değil, eser siyaseti yapacağız' demiştik. Başlatığımız bir eser, tamamlana kadar da gözümüz ve gönlümüz o eserin üzerinde oldu. Bugünü görmek ve şahit olmak bizlere nasip oldu. Bugün tarihimizin coğrafyamızın dönüm notlarından biridir.

Hz. Mevlana ve Hacı Bayram Veli'nin şehrini birbirine kavuşturuyoruz. Selçuklu'nun başkenti Konya ile Cumhuriyetimizin başkenti Ankara ile arasındaki mesafe kalkıyor. Bugün 7 milyon vatandaşımızı, iki büyük şehrimizi birbirine kavuşturuyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, bu eserlerden daha önemli olanın istikamet olduğunu belirterek, istikamet doğru yol üzerinde olmaktır. İstikametten ayrılmak istemiyoruz. Doğru yolda olanın işleri ras gittiğini söyledi.

MHP'YE ATIFTA BULUNDU

Başbakan Erdoğan, isim vermeden MHP'nin seçim beyannamesinde Konya'ya hızlı tren yapılması projesine atıfta bulunarak, "Bugün 4 buçuk yıl gibi kısa sürede hat, 8 ayda test sürüşlerinin tamamlandığı Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının açıyoruz. 'Konya-Ankara arasına hızlı tren yapacağız' dedi birileri. Ne zaman dedi ? 12 Haziran da, halbuki Ankara-Konya arasındaki hızlı tren hattının bittiğini, test sürüşlerinin başladığını bilmiyor. Müjde veriyoruz, bundan da yararlanabilirsiniz" diye göndermede bulundu.

Başbakan Erdoğan, hizmet ürettiklerini, iş ürettiklerini, bir dönem yurt dışına geziye gidenlerin oradaki gelişmeleri masal gibi anlattığını ifade ederek, "O zamanlar bizde bir gün böyle işler yapabilirmiyiz diye hayal ederdik. Hayaller gerçek oldu. "dedi.

YÜKSEK HIZLI TREN BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ

Başbakan Erdoğan, hızlı tren seferlerinin Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Erdoğan, "Yarın artık yüksek hızlı tren hizmete giriyor. Tüm halkıma yarından itibaren bayramın sonu pazar akşamına kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Normal zamanda ekonomi vagonları 25 lira, lüks kısımda 35 lira. Normal zamandaki fiyatta bu olacak" diyeyüksek hızlı trenin ücret tarifesini açıkladı.

LİBYA'DAKİ KARDEŞLERİMİZ ARZULADIKLARI GÜNE ANBE AN YAKLAŞIYOR

Tüm islam aleminin Ramazan Bayramını tebrik eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm milletimin, islam dünyasının, tüm insanlığın huzuruna, barışına vesile olmasını diliyorum. Suriye'de akan kanlar dursun istiyorum. Zulm ile abad olunmaz. Zulm ile abad olmaya gayret edenler akıttıkaları kanda boğulurlar. Aynı şekilde Libya için dua ediyorum. Libya'daki tüm kardeşlerimizde o arzuladıkları güne anbe an yaklaşıyor.

Temenni ediyorum ki, bu bayram Libya'daki kardeşlerimizin içinde barışın, birlikteliğin, beraberliğin adeta taçlandığı bir bayram olur. Aynı duayı Yemen için, Bahreyn için, Mısır için, Tunus için tüm islam dünyası için yapıyorum. Tüm insanlık için yapıyorum" diyerek barış ve kardeşlik mesajı iletti.

Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından başmakinistlik onursal belgesi verildi. Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle birlikte Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tenin kurdelasını kesti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title