Haberler

Başbakan Erdoğan, Marmara Grubu Vakfı Toplantısında (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye İlişkin 'Yanlış Kararlar' Aldığına, Zaman Zaman 'Çifte Standartlara Varan' Tavırlar Takındığına Şahit Olduklarını Belirterek, 'Herkes Aldığı Kararın, Attığı Adımın Nerelere Gideceğini İnce İnce Hesap Etme Durumundadır' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye ilişkin ''yanlış kararlar'' aldığına, zaman zaman ''çifte standartlara varan'' tavırlar takındığına şahit olduklarını belirterek, ''Herkes aldığı kararın, attığı adımın nerelere gideceğini ince ince hesap etme durumundadır'' dedi.

Erdoğan, Marmara Grubu Vakfı toplantısında yaptığı konuşmada, AB ile tam üyelik için bütün güçleriyle çalışmalarının, dünyanın geri kalan bölgelerine sırtlarını dönmelerini gerektirmediğini söyledi. Artık yoksulluk, terör gibi olguların da hızla küreselleştiğine işaret eden Erdoğan,''Bu konuda Türkiye'ye düşen bir görev yok mu, var. AB'nin, içe kapanıp sahip olduğu medeniyeti, zenginliği ilelebet sürdürme şansı yok. Gelişmeleri takip etmek, bunlara karşı önlem almak gibi bir zorunluluğu var. İşte Türkiye her şeyden önce AB'ye bu açılımı da getirecektir, er veya geç. Doğu ile Batı'nın diyalogunu, uzlaşmasını, anlaşmasını, birbirini anlamasını Türkiye sağlayacaktır. Türkiye'den başka bunu sağlayabilecek bir aktör ben şu ana kadar görmedim, görmüyorum'' diye konuştu

Bunu görmeyenler olabileceğini belirten Erdoğan, ''Nitekim var. İçimizde var. Dışarıda da var. Kendi iç politik kaygılarını AB gündemine taşıyan, taşımaya çalışan dış aktörler de var. Bunların yönlendirmesi sonucu AB'nin Türkiye'ye ilişkin yanlış kararlar aldığına, zaman zaman çifte standartlara varan tavırlar takındığına şahit oluyoruz. Herkes aldığı kararın, attığı adımın nerelere gideceğini ince ince hesap etme durumundadır. Birilerinin arzularının, heveslerinin peşine takılıp, Türkiye'nin önüne set çekmeye çalışmak, döner kendilerine adeta bir bumerang gibi zarar verir'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, AB'nin özellikle son zirvede aldığı kararlardan dolayı AB politikasını değiştirmediğini dile getiren Erdoğan, Kopenhag siyasi kriterleriyle Türkiye'nin de siyasi kriterlerde çizgisini belirlediğini dile getirdi. Erdoğan, ''AB bize siyasi kriterler noktasında hala olumsuz bir tavır mı takındı, biz bunun adını Ankara siyasi kriterleri koyar, yolumuza devam ederiz. Onlar da aklıselim hakim olduğunda Türkiye'ye 'buyur' dediklerinde her şeyin hazır olduğunu görecekler'' dedi.

Maastricht ekonomi kriterleri üzerinde de çalıştıklarını belirten Erdoğan, şu anda mevcut üyelerin içinde bu konuda Türkiye'nin çok çok gerisinde ülkeler bulunduğuna dikkati çekti. Başbakan Erdoğan, ''Bütün bunlara rağmen 'hayır' mı diyorlar, adını İstanbul ekonomi kriterleri koyar, yolumuza yine devam ederiz'' diye konuştu.

Yaşam şartlarını, demokratik ve ekonomik şartları daha yükseğe taşımak istediklerini belirten Erdoğan, istikrar ve güven ortamının Türkiye'nin her alanda atılımı gerçekleştirmesinin zeminini oluşturduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Güçlü bir hükümet, güçlü bir iktidar, uzağı görebilen bir politik yaklaşım Türkiye'nin tüm parametrelerinin yeniden şekillenmesini sağlamıştır. İnsan hakları, demokratikleşme ve ekonomide kaydedilen iyileşme sevindiricidir. İlerlemeler zincirleme olarak başta dış politika olmak üzere diğer alanları da olumlu yönde etkilemektedir'' dedi. Başbakan Erdoğan, 40-50 yılın sorunlarını çözme gayreti içinde olduklarını, bunun da zaman alacağını belirterek, ''Ancak şu da görülmüştür ki Türkiye güçlü bir iktidarla, istikrarla ve güvenle hareket ettiği zaman tüm sorun alanlarına çözüm üretebilecek ve hak ettiği konuma ulaşabilecek bir ülkedir. İktidar dönemimiz bunu net şekilde ortaya koymuştur. Hedefimiz, 2013 yılında Türkiye'yi bugünkünden çok daha ilerilerde görmek, çok daha müreffeh ve güvenli konuma yükseltmektir. GSMH'si 1 trilyon YTL olan, kişi başına geliri 10 bin doları aşan, dış ticareti 250 milyar dolara ulaşmış bir Türkiye'dir. Türkiye o zaman hem bölgesinde, hem dünya üzerinde hak ettiği konumu elde etmiş olacaktır. Bu da asla hayal değildir. Bunu hayal olarak görenlerin geride kalan 4.5 yılda yaptıklarımıza şöyle bir göz atması yeter de artar bile. Türk milleti azim, inanç ve kararlılıkla hareket ettiği zaman aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Yeter ki el birliği, güç birliği yapsın. Enerjisini, kısır tartışmalarla zayi etmesin. Yeter ki hamaset ve içi boş sloganlarla değil, gerçekçi ve akılcı politikalarla hareket etsin'' diyerek sözlerini tamamladı.

(MH-AS-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title