Haberler

Başbakan Erdoğan Katar'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın Başkenti Doha'da Terör Örgütü PKK Konusunda Irak'a Mesaj Gönderdi. Hiçbir Ülkenin, 'Terörizm Bana Dokunmaz' Diyerek Kendisini Soyutlama İmkanı Bulunmadığına İşaret Eden Erdoğan, "Özellikle Bölgemizdeki Ülkelerin Terörizme Karşı Çok Daha Net, Çok Daha Açık ve Kararlı Bir Şekilde Tavır Almasının Önem Arz Ettiğini Burada Vurgulamak İstiyorum" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da terör örgütü PKK konusunda Irak'a mesaj gönderdi. Hiçbir ülkenin, 'terörizm bana dokunmaz' diyerek kendisini soyutlama imkanı bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "Özellikle bölgemizdeki ülkelerin terörizme karşı çok daha net, çok daha açık ve kararlı bir şekilde tavır almasının önem arz ettiğini burada vurgulamak istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Jassim Bin Jabr El Thani'nin resmi davetlisi olarak 3 günlük ziyaret için Doha'ya geldi. Eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve bir grup işadamının eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, Katar Başbakanı El Thani ve Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mithat Rende tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan daha sonra Sheraton Oteli'ne geçerek, eşi Emine Erdoğan ile birlikte '8. Doha Demokrasi Kalkınma ve Serbest Ticaret Forumu'nun açılışına katıldı. Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Thani'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 'İnsan Hakları ve Medya' ana temasıyla gerçekleştirilen forumun açılışında Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Hans-Gert Herrman Poettering ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile birçok ülkeden üst düzey temsilciler de hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, forumun gerçekleştirildiği salona Katar Emiri Thani ile birlikte girdi. Erdoğan ve eşi, Emir El Thani'nin masasında otururken, Başbakan Erdoğan ile Emir El Thani arasında sıcak bir sohbet yaşandığı gözlendi. Emine Erdoğan ise aynı masada oturan AP Başkanı Poettering ile bir süre sohbet etti. Forumun açılışında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, terörizm artık küresel ve uluslararası bir boyut kazandığına işaret ederek, artık hiçbir ülkenin 'terörizm bana dokunmaz' diyerek kendisini soyutlama imkanı kalmadığını ifade etti. Erdoğan, "Dün ABD'yi, İspanya'yı, İngiltere'yi, Türkiye'yi tehdit eden terörist faaliyetlerin, yarın başka ülkeleri tehdit etmeyeceğini kimse garanti edemez. Özellikle bölgemizdeki ülkelerin terörizme karşı çok daha net, çok daha açık ve kararlı bir şekilde tavır almasının önem arz ettiğini burada vurgulamak istiyorum. Dikkat ediniz, bugün Türkiye'yi rahatsız ediyormuş gibi görünen terörist faaliyetler, başta Irak olmak üzere Balkanları, Ortadoğu'yu ve Avrupa'yı da rahatsız etmektedir. Terör artık sadece sivil ve askeri hedeflere saldırmakla yetinmiyor. Uyuşturucu trafiği ve insan kaçakçılığı da terörün için nemalandığı kaynaklar olarak kendisini gösteriyor. Bu nedenle de ortak tavır almanın sona derece önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmasında İslam ülkelerine birlik mesajı veren Başbakan Erdoğan, kalkınma için demokrasi kadar ulusal ve bölgesel barışın da hayati derecede önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bölgemizdeki tehditleri bertaraf etmeden, bölgesel istikrarı sağlamadan ulusal ölçekte sürdürülebilir kalkınma sürecini yaşamamız söz konusu olmayacaktır. Birbirimizin ilerleme ve reform çabalarına destek olmalıyız. Bu konuda bir anlayış birliğinin olduğunu da müşahede ediyorum. Ekonomik ve siyasi alanlardaki işbirliği ve dayanışma daha yaşanabilir bir dünyanın oluşmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Bu arada, forumun açılışında bir konuşma yapan Poettering ise, Hz. Muhammed'in hakaret içeren karikatürlerle ilgili krize işaret ederek, "Avrupa'da medyanın özgürlüğü var. Basına müdahale söz konusu değil. Herkesin kendi sorumluluğunu bilmesi lazım. Bunu yayınlayanlar kendisine şu soruyu sormalı; 'Başka kültürlerde bu ne anlama geliyor?' Burada doğru dengeyi bulabildiğimiz sürece birbirimizi daha iyi anlayabiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler, Katar Emiri Şeyh El Thani'nin verdiği yemeğe katıldı. Başbakan Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde yarın Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Thani ile Divan-ı Emir'de görüşecek. Erdoğan, Katar İşadamları Derneği'nin düzenleyeceği bir yemekli toplantı kapsamında da Türk ve Katarlı işadamlarına hitap edecek.

(ZÇ-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title