Haberler

Başbakan Erdoğan ABD'den Döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dün Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Beşağaç Köyü Yakınlarında Aralarında Köy Korucularının da Bulunduğu 12 Kişinin Hayatını Kaybetmesiyle Sonuçlanan Terör Saldırısıyla İlgili Olarak, "Bizim Bu Konudaki Kararlığımız Kesinlikle Sona Ermeyecektir. Bunlar Hiçbir Zaman Bizim Mücadelemizi Bir Kısıntıya Uğratmayacaktır" Dedi. Son Dönemde Özellikle Güvenlik Güçlerinin Kararl...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında aralarında köy korucularının da bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili olarak, "Bizim bu konudaki kararlığımız kesinlikle sona ermeyecektir. Bunlar hiçbir zaman bizim mücadelemizi bir kısıntıya uğratmayacaktır" dedi. Son dönemde özellikle güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi karşısında terör örgütünün saldırılarını sivil vatandaşları hedef alacak yöne

kaydırmaya başladığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Bunlar karşılığını muhakkak bulacaktır, kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir'' diye konuştu.

Birleşmiş Milletler 62. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Başbakan Erdoğan, 10 gün süren temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan Başbakanlığa ait 'ANA' uçağı saat 12.00'de Esenboğa Havaalanı'na indi. Erdoğan'ı havaalanında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer

karşıladı.

Esenboğa Havaalanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, ABD temaslarına ilişkin gazetecilere bilgi verdi. New York'ta gerçekleştirilen BM 62. Genel Kurulu'nda bir konuşma yaparak Türkiye'nin önceliklerini ve uluslararası konulara bakış açısını anlattığını belirten Başbakan Erdoğan, temasları çerçevesinde bazı ikili temaslarda da bulunduğunu söyledi. Erdoğan, ikili görüşmelerde özellikle önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimlerde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday olan Türkiye için

destek istediğini vurguladı. Daha önce sürdürdüğü destek çabalarını ikili görüşmelerde de yineleme fırsatı bulduğunu anlatan Erdoğan, "Bu görüşmelerimiz bunu daha da ileri götürecek. Biz bunu teyit ettik. Temennimiz odur ki inşallah bunu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, ABD'nin 8 eski Dışişleri Bakanı ile 3 eski Milli Savunma Bakanı'nın sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla Türkiye'ye haksızlık yapıldığına ilişkin mektuplarını Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki lideri Nancy Pelosy'e verdiğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan, açıklamalarının sonunda Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında aralarında köy korucularının da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısını değerlendirdi. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, terörle mücadeledeki kararlılıklarının aynen devam edeceğini vurguladı. Bu konudaki kararlılıklarının kesinlikle sona ermeyeceğinin altını çizen Erdoğan, "Bunlar hiçbir zaman bizim mücadelemizi bir kısıntıya uğratmayacaktır.

Bu konudaki kararlılığımız aslında teröristlerin şu andaki son çırpınışlarının da işaretidir diye inanıyorum. Son dönemde özellikle güvenlik güçlerimizin vermiş oldukları kararlı mücadele karşısında, artık sivil vatandaşlarımızı hedef alacak şekilde bu yönlere doğru, yaptıkları saldırıları kaydırmaya başladılar. Bunlar karşılığını muhakkak bulacaktır, kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

(DA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title