Haberler

Başbakan Erdoğan, 7 Şubat'ta Gürcistan'a Gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tepe-akfen (Tav) Firması Tarafından İnşa Edilen Tiflis Havaalanı Yeni Terminal Binasının Açılış Törenine Katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tepe-Akfen (TAV) firması tarafından inşa edilen Tiflis Havaalanı yeni terminal binasının açılış törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan, 7 Şubat'ta Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gidecek. Erdoğan, Tiflis uluslarası havaalanı inşaatı ve işletmeciliğini üstlenen ve 100 milyon Dolarlık yatırım gerçekleştiren TAV firması tarafından yapımı tamamlanan yeni terminal binasının açılış törenine katılacak. Başbakan Erdoğan, Tiflis'te ayrıca Asya ile Avrupa arasında kesintisiz ulaşım sağlaması öngörülen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi'nin Çerçeve Anlaşmasını da imzalayacak. Proje, Türkiye ile Gürcistan arasında doğrudan demiryolu hattı inşa edilmesini ve bu hattın Azerbaycan'daki mevcut hatta bağlanmasını öngörüyor. İnşaatına Haziran ayında başlanması planlanan projenin 2 yıl içinde bitirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Gürcistan ziyareti çerçevesinde Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ve Başbakan Zurab Nogaideli ile de biraraya gelmesi bekleniyor.

(ZÇ-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title