Haberler

Başbakan'dan YPG'ye Silah Yardımı Yapan ABD'ye Tepki

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, ABD'nin YPG'ye silah yardımıyla ilgili, "Bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye'yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır." dedi.

İngiltere ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Başbakan Yıldırım, " Türkiye'nin PKK terör örgütü konusundaki hassasiyetinin en üst düzeyde dikkate alınması için hala Amerikan yönetiminin elinde imkanlar olduğunu düşünüyoruz. Eğer aksi bir karar alırsa, bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye'yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır." dedi.

İNGİLTERE TEMASLARI

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere ziyaretine ilişkin, "Londra temaslarımız kapsamında bazı ikili görüşmeler yapacağız. Başbakan May başta olmak üzere iş çevreleriyle Türkiye'de yatırım konularını ele alacağız. Referandum sonrası Türkiye pekçok çevrenin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu konulardaki gerçekleri paydaşlarımızla paylaşma fırsatı bulacağız" dedi.

ABD'NİN YPG/PKK'YA SİLAH YARDIMI

Başbakan Yıldırım, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımına ilişkin bir soruya Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin bu konuda düşüncesi nettir. PKK'nın DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıyız. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bunu ABD çok iyi şekilde biliyor. PKK, ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgüt. Dolayısıyla bu tür girişimleri kabul etmemiz mümkün değil. Stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütü arasında bir tercih yapma cihetine gitmelerini düşünmüyoruz. Son açıklamalarında Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınacağının altı hassasiyetle çizilmiştir. Terörle mücadeleyi Türkiye ne kadar başarılı yaptığını ortaya koymuştur. Türkiye'nin PKK terör örgütü konusundaki hassasiyetinin en üst düzeyde dikkate alınması için hala Amerikan yönetiminin elinde imkanlar olduğunu düşünüyoruz. Eğer aksi bir karar alırsa, bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye'yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır. Zaten Cumhurbaşkanımız ABD'de bu konuyu en üst düzeyde ele alacaktır. Tekrar gündeme getirilecektir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Binali Yıldırım Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title