Haberler

Barzani: "Siyasal Çözümden Yanayız"

Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Neçirvan Barzani, Teröristlerin Sınırı Geçerek Türkiye'de Saldırılar Düzenlemesine Engel Olmaya Kararlı Olduklarını Belirterek, "Sorunun Siyasal Yollardan Çözümünden Yanayız' Dedi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Neçirvan Barzani, teröristlerin sınırı geçerek Türkiye'de saldırılar düzenlemesine engel olmaya kararlı olduklarını belirterek, "Sorunun siyasal yollardan çözümünden yanayız'' dedi.

Neçirvan Barzani, El Cezire Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ''Biz, bölge hükümeti olarak topraklarımızın ya da Irak topraklarının, herhangi bir komşu ülkeye karşı düzenlenecek saldırılar için kullanılmasına izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın yalnızca Türkiye için sorun olmadığını belirten Barzani, geçmişte kendileri için de bu örgütün ''sorunlara yol açtığını'' bildirdi. Barzani, ''PKK sorunundan yarar sağladığımız doğru değil, ancak bu sorun savaş yoluyla çözülemediği için siyasal çözüm için çabalamamız gerekiyor'' dedi.

''13 Türk askerinin öldürülmesi nedeniyle çok üzgünüz'' diyen Barzani, saldırıyı kınadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title