Haberler

Bartın: AK Parti Milletvekilinden Papa'ya Davet

Papa 16. Benedict'in Türkiye'ye Gelmesine Birçok Çevreden Tepki Gelirken, AK Parti Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık, Papa'yı Bartın'a Davet Etti.

Papa 16. Benedict'in Türkiye'ye gelmesine birçok çevreden tepki gelirken, AK Parti Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık, Papa'yı Bartın'a davet etti.

İngilizce bir davetiye hazırladığını ve bunu Papa'ya gönderdiğini söyleyen AK Parti Bartın Milletvekili Kabarık yaptığı açıklamada, Papa'yı Bartın'a davet ettiğini dile getirdi. Kabarık, İtalyanların eski yıllarda Bartın'da yaşadığını ve İtalya ile kent arasında imzalanan kültürel ve ticari işbirliği protokolüyle kardeş şehirlerin samimi bir iletişim kurduğunu belirtti. Kabarık, "İngilizce olarak hazırlanan davetiyle Papa'ya, İtalya'nın Veneto Bölgesi halkının, 3 bin yıllık bir uygarlığın kökleri olan Enetlerin yaşadığı Batı Karadeniz topraklarını tanımak amacıyla bisikletlerle 2001 yılında yaptığı yolculuk hakkında bilgi vermek istedim. Ata topraklarına ayak basmak isteyen bu ilk Enet torunlarının bisikletlerle düzenlediği Fontaniva-Bartın yolculuğundan sonra, Paflagonia Projesi'nin gelişmesi yolunda atılan kültürel ve ticari işbirliği protokolünü takiben, Bartın Belediyesi ile Fontaniva Belediyeleri tarafından kardeş şehir protokolü imzalanmış ve samimi bir iletişim kurulmuştur. Papa'nın Türkiye'yi ziyareti esnasında, halkların kardeşliğini pekiştirmek ve halkların geçmişine ışık tutacak birikimi sağlamak adına şehrimizi de ziyaret etmesini istiyoruz. Bu ziyaretin sadece bizleri değil, kardeş halkları da onurlandırmış olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title