Haberler

Barış Gemisi İstanbul'da

İstanbul (dha) Japonya'dan Başlayarak Barış Ve Dostluk İçin 3 Ay Boyunca Tüm Dünyayı Dolaşan Barış Gemisi (peace Boat) Turunun Yedinci Ayağı Kapsamında İstabul'a Geldi.barış Ve Dostluk İçin Dünyayı Dolaşan Ve Bu Kapsamda İstanbul'u Ziyaret Eden Barış Gemisi (peace Boat) Yolcularının Öğleden Sonr...

İSTANBUL (DHA) Japonya`dan başlayarak barış ve dostluk için 3 ay boyunca tüm dünyayı dolaşan Barış Gemisi (Peace Boat) turunun yedinci ayağı kapsamında İstabul`a geldi.Barış ve dostluk için dünyayı dolaşan ve bu kapsamda İstanbul`u ziyaret eden Barış Gemisi (Peace Boat) yolcularının öğleden sonraki durağı Ortaköy oldu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile birlikte Ortaköy Meydanına gelen Japon barış aktivistleri semtte bulunan sinagog, cami ve kilise görevlileriyle bir araya geldi. Dinlerin bir arada ve barış içerisinde yaşayabileceğini vurgulanmaya çalışıldığı aktiviteyi Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Akdeniz Öğrenci İnsiyatifi ve Barış gemisi ile İstanbul`a gelen Japon aktivistler gerçekleştirdi. Etkinliğe Ortaköy Sinagog Hahamı Rav Naftali Haleva, Ortaköy Ermeni Kilisesi Pazpazı Peder Zakar Koparyan, Ortaköy Camisi İmamı Mahmut Colman ve Ortaköy Ayafokan Rum Kilisesi`nden Peder Dimitri Mayoğlu da hazır bulundu. Din adamlarıyla Ortaköy Meydanı`nda buluşan barış hareketi temsilcileri ve öğrenci insiyatifi üyeleri burada din adamlarına çiçek vererek birlikte fotoğraf çektirdi. Etkinlik hakkında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Öğrenci İsiyatifi Genel Sekreteri Harun Tüfekçi, Ortaköy gibi çok kültürlülüğü yansıtan bir yerde birlikte yaşayabilmenin önemini göstermek istediklerini söyledi. Tüfekçi, ¨Önemli olan İstanbul`daki bu birlikteliği ve zenginliği tüm dünyaya göstermekti¨ şeklinde konuştu. Grup üyeleri, etkinlik sonrasında Ortaköy`ün tarihi ve turistik yerlerini gezmek üzere meydandan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title