Haberler

'Balyoz Duruşmaları Canlı Yayınlansın'

Tutuklu Asker Eşleri: "Balyoz Davası Duruşmaları Televizyondan Canlı Yayınlansın"

* Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu ilk toplantılarını düzenlendi.

* 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde biraraya gelen sanık eşleri, yargılamanın tutuksuz olarak yapılmasını ve Balyoz Davası'nın duruşmalarının televizyonlarda canlı olarak yayınlanması gerektiğini savundular.

* Platform üyeleri, duruşmaların canlı olarak yayınlanması için topladıkları imzaları önümüzdeki hafta Adalet Bakanlığı'na sunacaklarını da sözlerine eklediler.

Kabataş'ta bulunan bir restoranda düzenlenen basın toplantısını, Balyoz Davası'nda tutuklanan Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, Emekli Tümgeneral Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk ve Tümamiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz düzenledi. Toplantıya ayrıca Balyoz Davası'nda tutuklu olan sanıkların eşleri ve aileleride katıldı.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİKTEN SONRA PLATFORM KURULDU

Balyoz Davasında tutuklananlar arasında bulunan Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz, hazırladıkları basın açıklamasını okuyarak Vardiya Bizde Platformu hakkında bilgi verdi. Gürdeniz, platformun Balyoz davası kapsamında sanıklar hakkında tutuklama kararı verildikten sonra kurulduğunu belirterek, "Balyoz Davasını tüm Türkiye de merak ediyordur. Bu duruşmalar televizyonda canlı olarak yayınlanırsa tüm kamuoyu da gerçekleri öğrenecektir" dedi.

"EŞLERİMİZİN SESİ OLMAK ADINA BÖYLE BİR PLATFORMU KURDUK"

Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz, "Vardiya Bizde Platformu'nu tanıtmak için toplandık. 163 kişi hakkında tutuklandığı gece biz sesimizi duyurmak adına, eşlerimizin sesi olmak adına böyle bir platformu kurmaya karar veridik. Bu platform Balyoz Davası'ndan yola çıkılarak kurulan bir platformdur. Ancak bütün davaları da yelpazesi içine alacak ve tüm davalardaki hukuksuzlukları bir şekilde dile getirecek ve adaletin tecelli etmesi için elinden geleni yapacak halka sesini duyuracak bir platform olacak. Platform olarak adaletli yargılama istiyoruz " şeklinde konuştu.

"TUTUKSUZ YARGILANSINLAR"

Emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk, "Yargılamanın kesinlikle olmasını biz istiyoruz bir defa. Yargılama açık olsun herkesin ulaşabileceği şekilde şeffaf olsun. Eşlerimiz kendilerini savunabilsinler. Tutuksuz yargılansınlar" diye konuştu.

"ONLARIN HAKLARINI, HUKUKLARINI HERKESE DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ"

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan kurdukları platform hakkında bilgi vererek, "Eşlerimizin konuşma özgürlüğü ellerinden alındığı için, onların haklarını hukuklarını herkese duyurmak için buradayız. Kadınlar gününde bunu duyuralım istedik" diye konuştu. Nilgün Doğan duruşmaların televizyonda canlı olarak yayınlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title