Haberler

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı'ndan Yağmur Duası Çağrısı...

Balıkesir Ziraat Odası ve İl Tarım Koordinasyon Başkanı Sami Sözat, Yağışların Az Olmasından Dolayı Bölgenin Ciddi Bir Kuraklık Tehlikesiyle Karşı Karşıya Olduğuna Dikkat Çekerek, İl Genelinde Bütün Çiftçileri Yağmur Duasına Çıkmaya Çağırdı.

Balıkesir Ziraat Odası ve İl Tarım Koordinasyon Başkanı Sami Sözat, yağışların az olmasından dolayı bölgenin ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, il genelinde bütün çiftçileri yağmur duasına çıkmaya çağırdı.

Erdek Ziraat Odası'nın genel kurula katılan Sami Sözat, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bölgedeki çiftçilerin su sıkıntısından dolayı zor günler yaşayabileceğine değinen Sözat, küresel ısınmayla birlikte kuraklığın özellikle Ege ve Marmara Bölgeleri'ni tehdit ettiğini söyledi. Su seviyesi düşen Manyas Barajı'nda da acil çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Sözat şunları söyledi:

"Küresel ısınma güncel bir konu haline geldi. Bu konuyla bir takım ibareler ortaya konuldu ve iklimlerdeki değişikliğinde Türkiye'nin önünde büyük bir tehdit haline geldiği belirtildi. Marmara ve Ege Bölgeleri böyle giderse ciddi bir kuraklık tehdidiyle karşı karşıyadır. Şu an için ürünlerimizde bir zarar yok. Bir ay daha böyle gitmesi durumunda bölgemiz kuraklık tehdidi içinde kalacaktır. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yağış oldukça az. Bu mevsim değişikliği ve yağışların az olması maalesef çiftçilerimiz açısından hiç de iyi bir durum değil. Kuşcenneti'nde su seviyesinin 1,5 metreye kadar düştüğü ve Manyas Kocaçay'ın kuruduğu belirtiliyor. Bunun yanında Manyas Barajı'nda da su seviyesinde düşüş yaşandığı kaydediliyor. Kuşcenneti dünya çapında koruma altına alınması gereken sulak bir alandır. Bölgede en çok çeltik üretimi mevcuttur. Çeltik üretimi için de bol sulama gerekiyor. Yaşanan su sıkıntılarının sonucunda ürün eken çiftçi, hak ettiği ürünün bedelini alamayarak kötü günler yaşayacaktır. Çeltik üretiminin çiftçiye daha çok zarar vermemesi için Manyas Barajı'nda ek kapak ve bakım onarım yapılmalıdır. Bu çalışma içinde 100 bin YTL'ye ihtiyaç var. Çalışmanın yapılıp da su miktarının çoğalması bölgedeki çiftçiyi 2 yıl daha idare eder"

Başkan Sami Sözat, konuşmasının sonunda, tüm çiftçilere yağmur duasına çıkmalarını çağrısında bulundu.

(ÖT-MEY-MŞ)

17.02.2007 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title