Haberler

Balıkesir: Lösemili Ferdi'nin Umut Yolculuğu

Lösemi Hastası Üniversite Öğrencisi İçin Aranan İlik Nihayet Bulundu. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Bulunan Uygun İlik, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Gönderildi. Ferdi Vatansever, İlik Nakli ve Tedavi Giderleri İçin Gereken 300 Bin YTL'nin Bulunmasını Bekliyor.

Lösemi hastası üniversite öğrencisi için aranan ilik nihayet bulundu. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan uygun ilik, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Ferdi vatansever, ilik nakli ve tedavi giderleri için gereken 300 bin YTL'nin bulunmasını bekliyor.

Kasım ayında tedavi için İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılan Ferdi Vatansever, 2 yıldır süren umutsuzluktan nihayet kurtuluyor. Ferdi için uzun süredir aranan iliğin Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunduğu açıklandı. Uygun ilik bugün Yeditepe'ye teslim edilecek. Ancak, Ferdi'nin işsiz babası ve asgari ücretli annesi maddi imkansızlıklar sebebiyle Bursa Valiliği'nin oluruyla açtırdıkları hesaplara gelecek yardımları bekliyor. Ferdi'nin lösemi tedavisi için gerekli olan 350 bin YTL'nin 50 bin YTL'sinin temin edildiği, kalan 300 bin YTL'nin de acilen bulunması gerektiği bildirildi.

Bulgaristan Angelkınçev Üniversitesi Bilgisayar Bölümü öğrencisiyken yakalandığı hastalık nedeniyle Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ferdi Vatansever, 13 Kasım 2006 tarihinde Yeditepe Üniversitesi'ne nakledildi. Bir yandan ilik arayışları süren Vatansever, kemoterapili günlerden kurtulup sağlığına kavuşmanın hayalini kurarken, yoksul aile bugün iliğin bulunduğu haberini alarak sevince boğuldu. Lösemi tedavisi için acilen 350 bin YTL gerektiğini öğrenen aile neye uğradığını şaşırırken, Bursa Valiliği'nden alınan izinle Ferdi Vatansever adına İş Bankası ve Garanti Bankası'nın Kestel şubeleri ile Ziraat Bankası'nın Altıparmak şubesine hesap açtırıldı. Yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların bu hesaplara yatıracakları para lösemili Ferdi'nin ilik nakli vs. için kalan 300 bin YTL civarındaki masrafın karşılanmasını sağlayacak.

Asgari ücretle çalışan anne Sevdiye Vatansever ile işsiz baba Halil İbrahim Vatansever, tek çocukları olan Ferdi'nin iyileşmesi için hayırseverlerin yardımını bekliyor. Para bulunamadığı takdirde yaşamayacağını bilen genç Ferdi'nin her şeye rağmen hayata tebessümle bakması üzüntü içindeki ailesini de bir nebze olsun teselli ediyor. Uygun iliğin bulunmasıyla bayram sevinci yaşayan Vatansever'ler, şimdi masraflar için gerekli paranın tamamlanması için dua ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title