Haberler

Balıkesir'de Aday Belirlemede İlginç Tercihler

Siyasi partilerin Balıkesir milletvekili adayları açıklanırken, AK Parti il merkezi, CHP ise ilçelerdeki adayları ile öne çıktı.

Siyasi partilerin Balıkesir milletvekili adayları açıklanırken, AK Parti il merkezi, CHP ise ilçelerdeki adayları ile öne çıktı. MHP milletvekili Ahmet Duran Bulut'tan vazgeçmezken, listesinde kadın adaya yer vermedi.

AK Parti Balıkesir milletvekili adayları sırasıyla Ahmet Edip Uğur, Mehmet Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu, Ali Aydınlıoğlu, Mehmet Akif Okur, Emin Mehmet Karatan, Ekrem Yavaş ve Hilal Demirözer oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı kimya mühendisi Ahmet Edip Uğur'un zaten liste başı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Özellikle Bandırma ilçesinde CHP'lilerle girdiği polemiklerle tanınan iktisatçı milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan'ın yeniden aday gösterilmesi sürpriz oldu. Bir diğer milletvekili Ayşe Akbaş bu kez liste dışı kaldı. Son dönem Meclis'te yeralan iki milletvekili İsmail Özgün ve Ali Osman Sali bu dönem aday olmamıştı. Belediye Meclisi üyelğinden istifa eden eczacı Tülay Babuşçu kadın aday olarak üçüncü sırada yer buldu. Eski milletvekillerinden öğretmen Ali Aydınlıoğlu 4'ncü sırayı aldı. AK Parti'nin pek de güçlü olmadığı Körfez'deki tercihi olan Aydınlıoğlu, temayül yoklamasında 754 oyla 3'ncü sıradaydı. İl Genel Meclisi eski Başkanı öğretmen Mehmet Akif Okur beşinci sırada yer aldı. Okur, temayül yoklamasında birinci olmuştu. Özel sektörde faaliyet gösteren Emin Mehmet Karatan 6'ncı, Sındırgı eski belediye başkanı öğretmen Ekrem Yavaş 7'nci sırada, en genç adaylar arasında yeralan sigorta acenteciliği yapan Hilal Özdemir ise 8'nci sırada yeraldı.

6 VEKİL HEDEFLİYORUZ

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, "Tahmin ettiğimiz, beklediğimiz bir liste. Hepsi birbirinden kıymetli 69 adayımız vardı. Genel merkezimizin işi zordu. Neticede güzel bir liste çıktı. Balıkesir'den en az 6 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

CHP MERKEZİ UNUTTU

CHP'nin listesi, merkez ilçe ve il örgütü için tam bir şok oldu. CHP Genel Merkezi, Balıkesir merkezden adayları 7 ve 8'nci sıraya koydu. Milletvekilleri Hüseyin Pazarcı ve Ergün Aydoğan da listeye giremedi. CHP Genel Merkezi bu tercihi ile bir çok gruba bölünen merkezi uyarmış oldu. 2004'deki seçimlerde belediye başkan adayı olan ve CHP'ye oy patlaması yaşatan Naim Durmaz'ın listeye alınmaması partililer için hayal kırıklığı yarattı. Naim Durmaz gibi eski il başkanlarından Münir Balkanlı, Tamer Molla gibi isimlerin de listeye alınmaması dikkat çekti.

Bandırma İl Genel Meclisi üyesi ve eski Grup Başkanvekili avukat Namık Havutça listebaşı olurken, CHP'nin en çok üyeye sahip olduğu Edremit Körfezi'nden Nedret Akova ikinci sırada yeraldı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Burhaniye'deki kurucu başkanı olan Nedret Akova, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın da ablası. CHP'nin üçüncü sıradaki adayı ekonomist ve jeopolitik uzmanı Ahmet Haluk Gümüş oldu. Aslen Bigadiçli olan ve Balıkesir'de de sevilen bir isim olan Gümüş, 400'e yakın köy ziyaretiyle tanınıyor. CHP 4'ncü sıra içinde Gönenli genç işadamı Ahmet Akın'ı tercih etti. İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde dil eğitimi alan 38 yaşındaki Akın, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca biliyor. 5'nci sırada ünlü siyasetçilerden ve eski bakanlardan Hilmi İşgüzar'ın oğlu Prof. Dr. Hasan İşgüzar yeraldı. Ayvalık eski ilçe başkanı Hüsnü Erol 6'ncı, eski il başkanı İrfan Barış 7'nci, eski merkez ilçe başkanı Ömür Boyuer 8'nci sırada yer bulabildi.

HEPSİ Balıkesir ADAYIMIZ

CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, "Bu saatten sonra Balıkesir, Bandırma, Burhaniye, Bigadiç ayrımı yapacak değiliz. Sonuçta hepsi de Balıkesir milletvekili aday adayımızdı. Onların içinden bir liste çıktı. Partimizin başarılı olması ve iktidara gelmesi için çalışacağız" diye konuştu.

MHP BULUT'TAN VAZGEÇMEDİ

MHP birinci sıraya son dönem milletvekili olan Ahmet Duran Bulut'u koydu. Eğitimci olan Bulut özellikle Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya "senin dilini keserim" gibi sert eleştirileri ile dikkat çekmişti. Balıkesirspor'u 3'ncü Lig'den 2'nci Lige çıkaran başkan olarak tarihe geçen inşaat mühendisi Rafet Çetinel ikinci sırada yer buldu. MHP'nin diğer adayları ise ilahiyatçı Ahmet Keskin, avukat Ruşen Aşkın Akçay, öğretmen Kemal Girgin, işadamı Zakir Yılmaz, öğretim görevlisi Yılmaz Uçak ve emekli astsubay Uğur Söğüt oldu. MHP'nin eski İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan ile eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Özgür ile kadın adaylara listede yer vermemesi dikkat çekti.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran, "Meclis'te dik duruş sergileyen vekilimizin birinci sırada yer almasını zaten bekliyorduk. Ahmet Duran Bulut hem Körfez'de hem merkezde tanınıyor. Vargücümüzle çalışıp, başarılı olacağız" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title