Haberler

Balıkesir: Bakan Özak İle Bakan Çiçek Edremit'te

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde temaslarda bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde temaslarda bulundu.

Bakan Özak ve Bakan Çiçek, ilçede Belediye Başkanı Yunus Bozbey'i ziyaret etti. İlçenin meseleleri hakkında bakanlara bilgi veren Başkan Bozbey, "Kamyon ve TIR'ların meydanımızdan geçmemesi konusunda halkın talebi var. Çanakkale Seramik'in bütün TIR'ları şehrimiz meydanından geçiyor. Yazın özellikle balata kokusundan vatandaşlarımız muzdarip. Biz 18 uygulamasını yaptık, herhangi bir kamulaştırma problemi yok. Belediye olarak da ne gerekiyorsa her zaman yardımcı olmaya hazırız" dedi. Bakan Faruk Nafiz Özak ise, "Belediye başkanımızın yapmak istediği belediye sarayı projesini inşallah Ekim ayından sonra destekleyeceğiz. Ağustos ve Eylül aylarında tüm belediyelerimize para ödediğimizden bu tip kredilere para vermiyorum. Ekim'den sonra inşallah destekleyeceğiz. İçme suyunu da Ankara'da takip edeceğim, sonucu da başkanımıza bildireceğiz. Bu 300 metrelik yolun kamulaştırılması 1.5 trilyonluk bir rakam. Bunu, 'şu anda var, veriyoruz, hallettik' diyemeyeceğim. Kamulaştırma ile ilgili zaten mevcut sorunlarımız var, ama Kalkım yolunu çok acele yapmamız gerekiyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Yunus Bozbey, bakanlara el dokuması kilim hediye etti.

Belediyede yapılan görüşmelerden sonra bakanlar, Kalkım yoluna giderek incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı İsmail Özgün, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve Karayolları yetkilileri de katıldı. Bakan Özak daha sonra Bandırma'ya hareket ederken, Bakan Çiçek ise Akçay'da kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title