Haberler

Balık Adamlara 'Çupra' Madalya

Emekli Sat Komandosu Namık Ekin Önderliğinde Bir Araya Gelen Beyikdüzü Sualtı Sporcuları'ndan Oluşan Bir Grup Balıkadam Gürpınar Açıklarında Dalış Yaparak Denizin Temiz Olup Olmadığını Kontrol Etti. Dalışta Balıkadamlar Bir Tane Bile Çöp Bulamazken Ödülleri de Bir Hayli İlginç Oldu.

Emekli SAT komandosu Namık Ekin önderliğinde bir araya gelen Beyikdüzü Sualtı Sporcuları'ndan oluşan bir grup balıkadam Gürpınar açıklarında dalış yaparak denizin temiz olup olmadığını kontrol etti. Dalışta balıkadamlar bir tane bile çöp bulamazken ödülleri de bir hayli ilginç oldu.

Gürpınar Belediyesi önderliğinde Beyikdüzü Sualtı Sporcuları ve Balıkçı Kenan olarak bilinen Kenan Balcı'nın da destek verdiği organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra ekibiyle birlikte suya giren Namık Ekin, dalışın ardından yaptığı açıklamada, "Beyikdüzü Sualtı Sporcuları olarak Gürpınar Belediyesi'ni tebrik ediyoruz. Bir tane bile çöp bulamadık. Demek ki insanlar da artık bilinçlenmiş durumda. Bunda medyanın rolü de büyük" dedi. İnsanların artık korkmadan suya girebileceklerini belirten Ekin, "Gürpınar Belediyesi'nin gösterdiği hassasiyetin örnek olmasını istiyorum." diye konuştu. Etkinliğe Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Akçay ise "Vatandaşımız artık denize çöp atmıyor. Halkımızı kutluyorum. Sualtı sporcularımıza da bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Akçay Gürpınar'ın İstanbul'un en güzel koyuna sahip olduğunu belirterek, "Burada neden su sporları yapılmasın. Belediye olarak su sporları ile ilgilenen klüpleri buraya davet ediyoruz. Kendilerine her türlü imkanı sağlayacağız. Amacımız burada su sporlarının yapılmasını yaygınlaştırmak ve uluslararası alanda da isim yapmış bir koyu ülkemize kazandırmak" ifadelerini kullandı.

Organizasyona destek veren Kenan Balcı denizden en çok çöp çıkaran sporcuya ödül vermeyi planladıklarını fakat denizden bir tane bile çöp çıkmamasının kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. Bunun yerine sporculardan en çok su altında kalanları ödüllendireceklerini söyleyen Balcı, "Su altında en çok kalan sporcuya 10, ikinciye 7 ve üçüncüye de 5 çupradan oluşan bir madalya takdim edeceklerini ifade etti.Balcı daha sonra 10 çupradan oluşan madalyayı en çok su altında kalan sporcu olan Namık Ekin'e takdim etti. 2. ve 3. olan sporcuların da çupradan yapılan madalyalarla ödüllendirildiği etkinlikte ızgarada yapılan balıklar afiyetle yendi. Daha sonra İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Namık Ekin, şu ana kadar aldığı 250 ödül içinde en anlamlı ve ilginç olanlardan birini bugün aldığını belirtti. Marmara Denizi'nin dibinde kaynamalar olduğu ve bunun deprem habercisi olduğu yönündeki söylentileri değerlendiren Ekin, "İnsanları bu tür haberlerle germek iyi değil. insanlar gerekli tedbirleri aldıktan sonra rahat bir şekilde hayatlarına devam etmelidir." diye konuştu. Ekin Marmara Denizi'nin en derin yerine dalıp dalmayacağı şeklindeki soruyu, "Bu benim ilk bahriyeye girdiğim yıldan beri tasarladığım bir olay. Ama daha zamanı var. Bundan önce Mayıs ayında Boğaz'da 45 metreden bir helikopterden denize paraşütle atlayacağım." dedi. 2009 yılına kadar yapmayı planladığı rekor denemelerinden de bahseden Ekin, "Hopa'dan İskenderun'a kano ile yapılacak bir yolculuk. 3 ay ıssız bir adada tek başına yaşamak. 17 gün Marmaris'te cam bir fanusun içinde yaşamak ta rekor planlarım arasında yer alıyor" diye konuştu. Balığın faydalarından da bahseden Ekin özellikle derinlerde yaşayan somon sardalya ve çupra gibi balıkların tercih edilmesi gerektiğini belirterek yaşamına dikkat eden herkesin haftada 3 kez balık yemesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, Sualtı Avcıları Derneği Asbaşkanı Osman Poyraz tarafından da etkinliğe katılan sporcu ve belediye yetkililerine teşekkür belgesi verildi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title