Haberler

Bali'deki Anlaşmanın "Yol Haritası" Belirlendi

Endonezya'nın Bali Kentinde Düzenlenen BM İklim Konferansı, ABD'nin de Son Anda Verdiği Destekle, Küresel Isınmayla Mücadele İçin 2009'a Kadar Yeni Bir Anlaşmanın Hazırlanması Kararıyla Sona Erdi.

Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen BM iklim konferansı, ABD'nin de son anda verdiği destekle, küresel ısınmayla mücadele için 2009'a kadar yeni bir anlaşmanın hazırlanması kararıyla sona erdi.

Bali'de 3 Aralık'tan beri süren konferansta kabul edilen yeni yol haritasıyla ilgili konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'nin bu konuda esneklik göstermesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ban Ki-mun, 190 ülkenin, Kyoto Protokolünün yerini alacak "iklim değişikliğiyle mücadelede yeni BM anlaşması" görüşmelerinin başlatılması kararıyla ilgili olarak, bunun bir son değil zorlu bir sürecin başlangıcı olduğunu vurguladı.

Genel Sekreter, "Şimdi daha karmaşık, uzun ve zorlu müzakerelere hazır olmalıyız" dedi.

Konferansta kabul edilen ve Kyoto Protokolünün yerini alacak yeni anlaşma için iki yıl sürecek müzakerelerin çerçevesini çizen "Bali Yol Haritası" üzerindeki tartışmalar, büyük oranda ABD'nin gösterdiği direnç nedeniyle sık sık kopma noktasına gelmişti.

Ban, ABD heyetinin ve diğer önemli heyetlerin gösterdikleri esnekliğin çok cesaret ve memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title