Haberler

Bakü-tiflis-kars Demiryolu Projesi Ermeni Lobisine Takıldı

Türkiye-gürcistan-azerbaycan Arasında İnşa Edilmesi ve Ermenistan'dan Geçmemesi Planlanan Demiryolu Projesine Kredi Açılmasını Yasaklayan Bir Öneri, Ermeni Lobisinin Girişimiyle, ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'nde Kabul Edildi.

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında inşa edilmesi ve Ermenistan'dan geçmemesi planlanan demiryolu projesine kredi açılmasını yasaklayan bir öneri, Ermeni lobisinin girişimiyle, ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'nde kabul edildi.

Ermeni lobisine mensup Demokrat Senatör Robert Menendez'in hazırladığı öneri, komiteden oybirliğiyle geçerek Senato Genel Kurulu'na sevk edildi.

Öneride, ABD Eximbank'ının, Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı projesine hiçbir şekilde kredi sağlamaması öngörülüyor. ABD'deki Ermeni kuruluşları, açıklamalarında, Senato Bankacılık Komitesinin bu adımını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdiler.

Erivan hükümeti ve ABD'deki Ermeni lobisi, Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinde Ermenistan'daki mevcut demiryolu şebekesinden yararlanılmayacak olmasını, Ermenistan'a karşı ekonomik ambargo şeklinde nitelendirerek, projeye karşı çıkıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title