Haberler

Bakan Pepe'nin Trabzon Temasları

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin Pek Çok Yerinde Çöplerin, Atıkların Denize, Göle, Nehirlere ya da Dağın Başında Ormanın İçinde Bir Yere Döküldüğünü Belirterek, "İnsanlar Arkalarını Dönüp Gidiyor. Karadeniz'de Sessiz Bir İsyanın Olduğunu Görmek Lazım. Eskisi Gibi Cömert Değil" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin pek çok yerinde çöplerin, atıkların denize, göle, nehirlere ya da dağın başında ormanın içinde bir yere döküldüğünü belirterek, "İnsanlar arkalarını dönüp gidiyor. Karadeniz'de sessiz bir isyanın olduğunu görmek lazım. Eskisi gibi cömert değil" dedi.

Mezun olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü ziyaret eden ve daha sonra aynı bölümde düzenlenen panele katılan Bakan Pepe, burada yaptığı konuşmada, çevre sorunlarının 30 sene önce sadece entelektüel toplantılarda konuşulduğunu hatırlattı. Bakan Pepe, Türkiye ve dünyanın gündeminde de böyle bir sorunun olmadığını kaydederek, "Bugün toplumun, dünyanın en ciddi sorunlarından biri çevre sorunlarıdır. Küresel ısınmadan, iklim değişikliğinden, sel, fırtına, kasırgadan, kuraklıktan, sellerden, heyelanlardan, göçlerden bahsederken yeni yeni şeyler konuşuyoruz. 35 yıl önce esamesi olmayan şeyler ciddi sorunlar haline geldi. Umarım 30-35 sene sonra dünya insanlığı çevre konusunu daha iyi algılamış olsun ve bunların çözümü konusunda proje üretebilsin" diye konuştu.

"Dünya, ülkemiz yaşanılmaz hale gelirse bunun karşılığının parayla, değerle alınması mümkün değildir" diyen Bakan Pepe, "Türkiye'nin pek çok yerinde çöpler, atıklar denize, göle, nehirlere ya da dağın başında ormanın içinde bir yere dökülüyor. İnsanlar arkalarını dönüp gidiyor. Karadeniz o kadar fedakar deniz ki çöpleri dükmüşler, dökmüşler, bir gün alıp çöpü dökenin yüzüne fırlatmamış. Karadeniz'de sessiz bir isyanın olduğunu görmek lazım. Eskisi gibi cömert değil" şeklinde konuştu.

Bir üniversitesi öğrencinin ormanların yağmalanmasını önlemek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarından dolayı kendisini tebrik etmesi üzerine ise Bakan Pepe, inanmadığı hiçbir şeyi söylemeyeceğini ifade ederek ''Geçmişte de böyleydim, şimdi 53 yaşına geldim yine aynıyım. Hiç merak etmeyin, takip edin göreceksiniz. Ben bu işin takipçisiyim'' diye konuştu.

Panelin ardından Bakan Pepe'ye, üniversitede öğrenci olduğu yıllarda çekilmiş fotoğrafları hediye edildi. Bakan Pepe, Orman Fakültesi'ni de ziyaret ettikten sonra KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen Karadeniz Çevre Planı Toplantısı'na katıldı.

(EK-ÖS-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title