Haberler

Bakan Gönül İzmir'de (2)

Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, İzmir'de Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu Tarafından Düzenlenen Yemekli Geceye Katıldı.

Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, İzmir'de Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu tarafından düzenlenen yemekli geceye katıldı.

Gecede Bakan Gönül'ün yanısıra, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Aydın Valisi Mustafa Malay, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, MHP Genel Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir basınının temsilcileri ve çok sayıda Erzurumlu da hazır bulundu. Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu tarafından düzenlenen gecede CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, milli mücadelede gösterdikleri çabalardan dolayı Erzurumlular'la gurur duyduklarını belirtti. Türk insanının işsiz, gelirinin düşük ve yoksulluk içinde yaşam

mücadelesi verdiğini söyleyen Susam, faiz ödeyen bir ekonomiden kurtularak alnı yukarda bir ülke konumuna gelinmesi gerektiğini söyledi. Türk ekonomisinin dışa bağımlı olduğunu ifade eden Susam, bu anlayıştan kurtulmuş bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Son zamanlarda dini konuların alet edilerek insanların bölünmeye çalışıldığını iddia eden Susam, önemli tehlikelerle karşı karşıya kalındığını savundu.

CHP'li Susam'ın konuşmasının ardından söz alan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tansiyonu düşürmek gerektiğini belirterek, Susam'ın eleştirilerine bir hikaye ile karşılık verdi. Geceye katılanlara Pehlivan Teo hikayesini anlatan Bakan Gönül, "Mustafa Kemal, Çanakkale'de cephede savaş verdiği sırada Pehlivan Teo'dan vatan savunması için yardım istemiş. Pehlivanın harekete geçmesinin ardından İngiliz komutanı, durumun değiştiğini görmüş. Komutan uçakla geçiş yaparken uçağın penceresinden bakıp aşağıdaki

Pehlivan Teo'ya, 'Bu mesele, benimle Kemal Paşa arasında sen karışma' demiş. Bu toplantıda güzel şeyler söylemek lazım. Erzurumlu Bakanımız ve Erzurumlu milletvekillerimiz sayesinde sizlerin karşısına mahçup olmadan çıkabiliyoruz" diye konuştu.

Bakan Gönül'ün ardından söz alan MHP Başkan Vekili Oktay Vural ise, türban tartışmalarına değindi. Laikliği din dışı gören anlayışa karşı olduklarını ifade eden Vural, başörtüsü konusunun yüksek öğrenimde çözülmesi için TBMM'de uzlaşma olmasını çok önemsediklerini söyledi. Terör konusunda da MHP'nin şimdiye kadar bildiğini yaptığını ve bundan sonra da böyle devam edeceğini söyleyen Vural, "Terörle mücadeleye evet, terörle müzakereye hayır. Terörle mücadelenin siyasi çözümü olmaz. Türkiye Cumhuriyeti,

üniter devlet olarak yaşayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam salondan ayrıldı. Davette halk oyunları ekibinin sunduğu Erzurum yöresine özgü Bar Hançer oyunu, davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Gecede sahne alan ses sanatçısı, protokol mensuplarını halay çekmeleri için sahneye davet etti. MHP Genel Başkan Vekili Oktay Vural'ın da katıldığı halaya girmeyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, protokol masasında halay çekenleri izledi.

Gecenin sonunda İzmir basınının önde gelen temsilcilerine fahri hemşehrilik beratı takdim edildi. Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, İhlas Haber Ajansı (İHA) Ege Bölge Temsilcisi Necati Bahçeci'ye fahri hemşehrilik beratı verdi. Başkan Okumuş'a teşekkür eden İHA Temsilcisi Bahçeci, daha önce Van'dan da fahri hemşehrilik beratı aldığını belirterek, "Erzurum'a da gönülden bağlıyım, ben Türkiyeli'yim" dedi.

(YB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title