Haberler

Bakan Faruk Özak: 60 Bin Konut Heyelan Riski Taşıyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye'de Doğal Afetlerin Çok Yaşandığını Belirterek, ''kaba Tabirle 100 Yılda 100 Bin İnsan Doğal Afetler Sonucu Hayatını Kaybetti. 60 Bin Konut da Risk Taşıyor'' Dedi.jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'nce Zorlu Grand Otel'de Düzenlenen 1'inci Heyelan Sempozyumu'na Katılan Bakan Özak, Açılışta Yaptığı Konuşmada Her Yıl Doğal Afetler Nedeniyle Bü...

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye`de doğal afetlerin çok yaşandığını belirterek, ``Kaba tabirle 100 yılda 100 bin insan doğal afetler sonucu hayatını kaybetti. 60 bin konut da risk taşıyor`` dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi`nce Zorlu Grand Otel`de düzenlenen 1`inci Heyelan Sempozyumu`na katılan Bakan Özak, açılışta yaptığı konuşmada her yıl doğal afetler nedeniyle büyük can ve mal kaybı meydana geldiğini belirtti. Özak, ``Ülkemizdeki doğal afetlerde yüzde 76 ile depremler başta geliyor. Bunu yüzde 10 ile heyelanlar, yüzde 9 ile su baskınları izliyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için afet tehlikesine maruz kalmış veya kalması muhtemel bölgelerin Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tespit edilmesi ve Bakanlar Kurulunca değerlendirilmesini öngörüyoruz. Buraları `Yapı Yasaklı Afet Bölgesi` tespit ve ilan edip, konut ve işyerlerini afet tehlikesi olmayan yerlere nakletmeyi amaçlıyoruz`` dedi.

Gecekondulaşma ile mücadele ve kentsel dönüşüm konularında büyük bir mesafe alındığını dile getiren Bakan Özak, ``Dönüşüm alanları hakkındaki kanun tasarısı geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık Komisyonu`nda kabul edildi. Aralık sonuna kadar büyük ihtimalle bu yasa çıkacak. Ancak bu yasa kesinlikle imar affı değildir. Çünkü biz tehlikeli olan yerlerdeki vatandaşların evlerini alıp onlara güvenli yerlerde evler vereceğiz ve onlar da 20 yılda devlete evinin parasını ödeyecek`` diye konuştu.

Türkiye`de gerçekleşen heyelanlardan etkilenen yerleşim birimlerinin dağılımına bakıldığında bunların yaklaşık üçte birinin Karadeniz Bölgesinde olduğunu ifade eden Bakan Özak, ``Trabzon, Bingöl, Rize ve Erzurum illeri heyelanlardan bir hayli etkileniyor. Arşivlerimizde değişik büyüklükteki yaklaşık 4 bin yerleşim biriminde meydana gelen heyelan olayları ile ilgili bilgi mevcuttur. Yine bakanlığımız Afet İşler Genel Müdürlüğü`nce son 50 yılda yapılan jeolojik etütler sonucu ülke genelinde yaklaşık 60 bin konutun heyelan riski yüksek alanlarda yer aldığı belirlenmiştir`` dedi.

Nuri BEKAR/TRABZON, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title