Haberler

Bakan Ekren Siirt'te

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Gap Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu Toplantısı'na Katılmak Üzere Siirt'e Geldi. Bakan Ekren, İlde İlk Olarak Siirt Valisi Necati Şentürk'ü Makamında Ziyaret Etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Siirt'e geldi. Bakan Ekren, ilde ilk olarak Siirt Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret etti.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'e gelen GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken, Siirt Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Siirt Valisi Necati Şentürk tarafından karşılanan Bakan Ekren'e, kentteki çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verildi. GAP'ın projelerinden faydalanan illeri dolaştıklarını, Siirt de bu projelerden faydalandığından incelemelerde bulunmaya geldiğini söyleyen Ekren, "Siirt'in yerli işadamları, sanayicisi, meslek kuruluşu ve sivil toplum

kuruluşlarının temsilcileriyle, Ankara'dan beraber geldiğimiz bürokratlar bir araya geleceğiz. Orada GAP'ın şuanki mevcut durumu, performansı ve ana hattını değerlendirip, yine gelen aktörlerden, yerel temsilcilerden GAP ile ilgili beklentilerini, tercihlerini ve önceliklerini alacağız. GAP projesi içerisinde bulunan illeri bitirdikten sonra genel bir tablo çıkartıp, hem yereldeki arkadaşların bakış açısını hem de GAP idaresinin konuya yaklaşım biçimini bir araya getirip, GAP'ın master planının son tarihine

kadar GAP'ta sosyal ve ekonomik gelişim için neler yapılması gerektiğini teknikle belirteceğiz. GAP'a harcadığımız emek ve finansman maliyetini dikkate alıp, buradan artık yeni dönemde halkımıza çok daha fazla katma değer sağlayacak, halkımıza çok daha huzur ve refah vaat edecek bir değişim ve dönüşümü özel kamu kuruluşlarıyla birlikte nasıl yaparız şeklinde görüşeceğiz" dedi.

GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in yanısıra çok sayıda işadamı ve GAP yetkilileri de Siirt'e geldi.

(İA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title