Haberler

Bakan Çiçek Yozgat'ta

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin Gelişmesini İstemeyen Dış Güçler Olduğunu Belirterek, "Türkiye Ne Zaman Büyümeye Başlasa, Birileri Terörün Düğmesine Basıyor" Dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen dış güçler olduğunu belirterek, "Türkiye ne zaman büyümeye başlasa, birileri terörün düğmesine basıyor" dedi.

"Yozgat'ın Gelişim Vizyonu" isimli toplantıya katılmak için Yozgat'a gelen Bakan Çiçek, bir ilin vizyonunun olması için Türkiye'nin vizyonuna sahip olması gerektiğini belirtti. Galata Çamlık Otel'de düzenlenen toplantıda son günlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Bakan Çiçek, "Türkiye'nin vizyonu yoksa siz kendi ilinizi bir yere yerleştiremezsiniz. Türkiye'nin çok ileri derecede vizyonunun olduğu dönemler oldu, vizyon körlüğü yaşadığı dönemler, kendi içine döndüğü dönemler oldu. 1980 öncesi vizyon nerede, Ankara'ya sağlıklı gidip gelebilmek bile bir mesele haline gelmişti. Bunu bir suçlama için değil, bir tespit yapıp bundan sonraki doğrular tespit etmek için söylüyorum. Türkiye içe döndü, içe döndüğü zaman her şeyini kaybetti. Ne zaman ki, bu vizyon körlüğünden kurtuldu, dışa dönmeye başladı. Çevresinde olup bitenlere bakmaya başladı. Kendisini kısa sürede toparladı ve belli noktalara geldi. Bugün çok şükür Türkiye o vizyon körlüğünden kurtuldu. Türkiye'nin bir hedefi var. 2023-2050 hedefleri var" dedi.

Türkiye bir bölge gücü olduğunu belirten Bakan Çiçek, Ortadoğu'da Türkiye'yi hesaba katmadan atılacak adımların olumlu sonuçlar vermeyeceğini kaydetti. Çiçek, "Türkiye hesaba katılmadan Ortadoğu'da bölgede istikrar ve huzuru sağlamak mümkün değildir. Türkiye'nin katkısı ve tavsiyeleri yeteri kadar dikkate alınmadığı için bugün hem dünyanın ağzının tadı bozuk, hem bölgenin tadı bozuktur. Türkiye bir bölgesel güçtür. Türkiye bir dünya devleti olma yolunda önemli adımlarla ilerliyor. 4 yıldır Türkiye devamlı büyüyor. Türkiye'nin büyümemesi için uğraşanlar var. Türkiye ne zaman büyümeye başlarsa, o zaman terörün düğmesine basılıyor. Çok açık ve net görülüyor ki, terörün arkasında dış güçler var, büyük devletler var. Hedef Türkiye'nin büyümemesi" şeklinde konuştu.

(ÖE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title