Haberler

Bakan Çağlayan'dan Bayram Alış Verişi Uyarısı

.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Cuma günü başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde ortaya çıkacak alış veriş yoğunluğunda yaşanacak sorunlar konusunda tüketicileri uyardı.

Bakan Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin sağlıklı koşullarda üretilmeyen, açıkta satılan, üzerinde etiketi, ambalajı bulunmayan ürünleri satın almamaları; garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu bulunan ürünleri seçmeleri gerektiğini hatırlattı. Alış verişleri sırasında bir sorunla karşılaşan tüketicilerin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Hattı olan "Alo 175"i arayabileceklerini bildiren Çağlayan, Bakanlığın internetteki web sitesine girerek de şikayette bulunabileceklerini kaydetti.

Çağlayan, tüketicilerin, illerde sanayi ve ticaret il müdürlükleri; ilçelerde de kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren tüketici sorunları hakem heyetlerine de başvurulabileceğini hatırlattı.

BAKAN ÇAĞLAYAN'IN UYARILARI

Bakanlığın, yurttaşlara bayram alış verişi konusundaki uyarıları şöyle:

.Alışverişe mutlaka alış veriş listesi ile çıkınız.

.Malın fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırmadan satın almayınız.

.Alınması planlanan mallar ve miktarlar dışında alışveriş yapmayınız.

.Satın alınacak mallardan beklenen yarar ve hizmeti daima akılda tutunuz.

.Fiyatı uygun olan mallar arasında; garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetlerin alınacağı liste ve teknik düzenlemesine uygun malları almayı unutmayınız.

.Garanti belgesine satıcının kaşesini vurdurup alışverişe ait fiş veya faturanın tarih ve sayısını işletmeyi unutmayınız.

.Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğreniniz.

.Alış verişi tekrar geri dönmeler olmayacak, ağır maddeler en son alınacak şekilde yapınız.

.Satıcının ve birlikte alışverişe çıkılan kişiler varsa bunların sözlerini temkinle karşılayınız ve plana sadık kalmaya çalışınız.

.Tartı ve ölçü aletlerinin doğru kullanılmasına dikkat ediniz.

.Alış veriş için makul ölçülerde kalite ve çeşitle mal bulunduran, fiyat etiketleri ve malların teşhir şekli alışverişe yardımcı olan işyerlerini seçiniz.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title