Haberler

Bakan Çağlayan.ABD ile Türkiye Arasındaki Ticareti Serbestleştirmek İçin 'Yüksek Düzeyli Çalışma...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve ticaretin serbestleştirilmesi için Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi kurulmasında anlaşıldığını açıkladı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve ticaretin serbestleştirilmesi için Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi kurulmasında anlaşıldığını açıkladı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve ticaretin serbestleştirilmesi için Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi kurulmasında anlaşıldığını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından Bakan Çağlayan'ın yaptığı yazılı basın açıklaması paylaşıldı. Bakan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde, ABD ile Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi'nin kurulacağını belirtti.

Komitenin, Türkiye tarafında Ekonomi Bakanlığı'nın; ABD tarafında ise Başkan Obama'ya bağlı USTR-ABD Ticaret Temsilciliği'nin önderlik edeceğine dikkat çeken Bakan Çağlayan, "Bu komisyon, ikili ticaretimizin daha geliştirilmesi, arttırılması ve serbestleştirilmesi için çalışma yapacak. Ayrıca, ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım İşbirliği Anlaşması'nın Türkiye'nin AB ile var olan Gümrük Biriği Anlaşması nedeniyle Türkiye üzerinde etkilerini değerlendirecek" ifadelerini kullandı.

Komitenin Türkiye tarafına Kendisinin başkanlık edeceğini aktaran Çağlayan, ABD tarafından ise Başkan Obama'ya bağlı bakan düzeyindeki ABD Ticaret Temsilcisinin başkanlık edeceğini açıkladı. Bakan Çağlayan ABD tarafından başkanlık yapacak Michael Froman'ın Kongre'de onaylanması ile atanmasının gerçekleşeceğini kaydederek, "Hemen ardından, ben ve ekibim Washington'a gelerek çalışmaları başlatacağız. Bu yeni süreç Sayın Başbakanımız ve Sayın Obama'nın 2009 yılında iki ülke arasındaki ikili ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla kurdukları Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi (ETSİÇ) kapsamında yapılmakta olan çalışmaların somut hale getirilmesi bakımından da son derece önemli bir gelişmedir" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Barack Obama Çağlayan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title