Haberler

Bakan Başesgioğlu ve Başkan Doğan, Saha Açılışı Yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Tarafından Yürütülen 'Yurdumuzda Güzel Şeyler Oluyor Projesi' Kapsamında, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Sincan Çocuk Yuvası'na Mini Futbol Sahası Açıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yürütülen 'Yurdumuzda Güzel Şeyler Oluyor Projesi' kapsamında, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Sincan Çocuk Yuvası'na mini futbol sahası açıldı.

Açılışa, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TFF Başkanı Hasan Doğan, TFF Başkan Vekili Mahmut Özgener, TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, Gençlerbirliği Oftaş spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ve Kırmızı-siyahlı futbolcular katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Hasan Doğan, federasyon olarak bu tip çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, "Başarı, her zaman kurumsallaşmadan geçer. Federasyon çalışmalarımızın odak noktası budur. Türk futbolunun sorunlarına köklü çözümler getirmek istiyoruz. Bunu yapacak ekononmik gücümüz ve vizyonumuz var. Türk futbolunda bilincin geliştirilmesini istiyoruz. Bu projemiz çok önemli. Buradaki saha minik olsa da sağlayacağı katkı çok büyük. Antalya ve Kocaeli'den sonra 3. sahamızı açıyoruz. Bu proje yeni olmasına rağmen olumlu sonuçları almaya başladık. 2009 yılı sonuna kadar her ilimizde çocuk yuvalarına en az birer saha açmak istiyoruz" dedi.

Hasan Doğan'dan sonra sözü alan Bakan Başesgioğlu ise, böyle spor tesislerinin çocukların geleceğe hazırlanmasında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Bu basit bir saha açılışı değil. Önemli manalar taşıyor. Çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak ve aralarından yıldızlar çıkarmak istiyoruz. Burada kurumlararası çalışmanın güçünü de görebiliyoruz. Türk sporunu geliştirmek için çalışıyoruz. Tesisleşmeye önem veriyoruz. Yakında başkente yaraşır spor tesisleri kazandıracağız" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından projeye emeği geçenlere plaketleri verildi ve yuva öğrencileri halk oyunlarından kesitler sundu. Sahanın açılışını ise, Bakan Başesgioğlu, Hasan Doğan ile birlikte yaptı. Sentetik çimle kaplanan sahayı dolaşan Başesgioğlu ve Doğan, penaltı atışmayı ihmal etmedi. Gönüllü olarak kaleye geçen Hasan Doğan, ilk olarak minik bir öğrencinin penaltısını kurtardı. Daha sonra topun başına geçen Bakan Başesgioğlu'nun sert vuruşunda da gole izin vermeyen Hasan Doğan, büyük alkış aldı.

Penaltı atışlarının ardından Dünya üçüncüsü olan Ampute Milli Takımı'nın gösteri maçıyla program sona erdi.

(EKO-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title